Εκπαίδευση

24/04/2023 - 10:00

Εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον και την αστρονομία στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 και την Τετάρτη 26 Απριλίου (ώρες 10:00-13:00), θα πραγματοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης για τη μελισσοκομία. Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για τον ρόλο της μέλισσας στο περιβάλλον. Τα παιδιά θα ενημερωθούν για τη συνεισφορά της στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, για τη χρήση των παραγόμενων προϊόντων στη καθημερινή ζωή και στην ιατρική καθώς και για τις προοπτικές της μελισσοκομίας.

Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου (ώρες 10:00-13:00), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα αστρονομίας και διαστήματος, αξιοποιώντας το φορητό πλανητάριο STARLAB. Αποκομίζοντας βασικές γνώσεις για το Σύμπαν που μας περιβάλλει, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αστέρια, αστερισμούς και ουράνια σώματα.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μοιράσου το άρθρο!