Εκπαίδευση

08/08/2013 - 20:37

Ελπίδες ... για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης μετά από 8 χρόνια!

yle="text-align: justify;">Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, Άννυς Οικονομίδου, συνυπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία «ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης – Γενική επισκευή – Αναδιαρρύθμιση κτιρίου – Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου». και σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες περίπου.

Το έργο προϋπολογισμού 2.730.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.),  χρηματοδοτείται από κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α., αφορά στην ανακατασκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχές να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και οι παντός είδους άλλες εργασίες που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του.

«Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που παρέμεινε κλειστό και σε πολύ κακή κατάσταση, καταταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές, τις οικογένειες τους, την εκπαιδευτική κοινότητα, αποτελώντας εμβληματικό αντικείμενο μακροχρόνιας δυσαρέσκειας και πικρόχολων σχολίων, μπαίνει επιτέλους στην τελική ευθεία για την αποκατάσταση του, χάρη στο έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι βοήθησαν για να οδηγηθούμε στην θετική αυτή εξέλιξη. Εύχομαι το ιστορικό 5ο Δημοτικό, να λειτουργήσει όσο το δυνατό συντομότερα και να το χαρούμε όλοι μας», δήλωσε σχετικά, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!