Εκπαίδευση

14/05/2020 - 15:46

Έμφαση στον τομέα της Παιδείας - Ανακαινίζονται σχολικά κτήρια της Μυτιλήνης

Επισκέψεις Δημάρχου Σ. Κυτέλη και Αντιδημάρχου Σ. Τζιμή

Μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Μυτιλήνης ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα σχετικά με τις σχολικές υποδομές στη Μυτιλήνη. Όλα δείχνουν ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει το Δήμο Μυτιλήνης σε καλύτερη κατάσταση.  Σήμερα είχα επισκέψεις του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε 3 μέτωπα. Ανάλυτικα:

 

Στον 1ο Δημοτικού Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού Μυτιλήνης

 Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται πλέον η αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Παιδικού - Βρεφονηπιακού Σταθμού Μυτιλήνης, ενός από τα ιστορικά κτήρια της πόλης, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας και στις ανάγκες των παιδιών. 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, επισκέφθηκε σήμερα το κτήριο και ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου  από την ανάδοχο εταιρεία για τον χρόνο αποπεράτωσης του.

Στις επεμβάσεις που έγιναν στον 1ο Δημοτικό Παιδικό - Βρεφονηπιακό Σταθμό, ξεχωρίζουν αυτές για την πλήρη εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς δημιουργήθηκε είσοδος για ΑΜΕΑ, θα τοποθετηθεί αναβατόριο σκάλας για ΑΜΕΑ, ενώ προβλέφθηκαν και τουαλέτες για ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, έγινε εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, ενώ εσωτερικά ανακατασκευάστηκαν όλες οι αίθουσες, καθώς και οι βοηθητικοί χώροι.  

Ο Δήμος Μυτιλήνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "δίνει έμφαση στον τομέα της Παιδείας και τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και φιλοξενίας των παιδιών, ανακαινίζοντας ιστορικά κτήρια της πόλης, παράλληλα με τη δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλία"

 

Στο 3ο Γ.Ε.Λ. Μυτιλήνης 

 Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο 3ο Γ.Ε.Λ. Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του κτηρίου. 

Επίσης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Στρατή Τζιμή, επισκέφθηκαν το χώρο των εργασιών και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς και για τον χρόνο αποπεράτωσης του. Οι εργασίες εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την νέα σχολική σεζόν.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής, ώστε η νέα σχολική περίοδος να βρει ολοκληρωμένα όσα σχολικά κτήρια βρίσκονται στο στάδιο των εργασιών. 

Παράλληλα, θα γίνουν και όσες παρεμβάσεις κριθούν απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου Μυτιλήνης.

 

Προκατασκευσμένες αίθουσες / 6ο Δημοτικο Σχολείο 

 Ολοκληρώθηκε η παραλαβή τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας από το Δήμο Μυτιλήνης, που μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί με εμπορικό πλοίο στην πόλη μας και ξεκίνησε η τοποθέτησή τους στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης, μέσω της Αυτεπιστασίας, κατασκεύασε τις βάσεις από μπετόν, πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι αίθουσες.

Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, οι οποίοι δήλωσαν ότι με την τοποθέτηση αυτών των αιθουσών, θα εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας και υγιεινής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε ότι επισπεύδεται η διαδικασία προμήθειας ακόμη οκτώ προκατασκευασμένων αιθουσών, για τις ανάγκες άλλων σχολείων του Δήμου μας.

Το ιστορικό κτήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης θα καθυστερήσει να ανακατασκευαστεί κατά μία διετία, γιατί μετά την πλήρη καθαίρεση επιχρισμάτων και τοιχωμάτων, διαπιστώθηκε ότι η στατική μελέτη, η οποία είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες μέθοδοι και έγιναν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ήταν ανεπαρκής.

Η πλήρης και ολική μελέτη έχει εκπονηθεί με τα νέα δεδομένα από την Τεχνική Υπηρεσία και το έργο θα επαναδημοπρατηθεί, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

---

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Μοιράσου το άρθρο!