Εκπαίδευση

25/01/2023 - 17:54

«Ένας δάσκαλος μπορεί να φέρει την άνοιξη» με όνειρα... από το Κάτω Τρίτος στην Αγία Παρασκευή

Από το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους

Εύπο ή λύπο;

Με όχημα την Άλκη Ζέη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

……………………………………………………………………….

Συζήτηση για τα σχολικά τους χρόνια και όλα όσα τους αρέσουν ή τους δυσαρεστούν, είχαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου, με όχημα το κείμενο της Άλκης Ζέη «Ένας δάσκαλος μπορεί να φέρει την άνοιξη» και με την καθοδήγηση της Ειρήνης Πυρπάσου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα σχολικά τους χρόνια, για την Άλκη Ζέη και τον τρόπο που εκείνη εξέφραζε με τον δικό της τρόπο τα συναισθήματά της.

Γιατί ποιος δεν έχει ταξιδέψει με τα βιβλία της σπουδαίας Άλκης Ζέη; Ποιος δεν έχει πει τις περίφημες φράσεις «εύπο - λύπο» όπως οι πρωταγωνίστριες του περίφημου «Το καπλάνι της βιτρίνας»; Με αφορμή λοιπόν τις περίφημες αυτές φράσεις, οι μαθητές μίλησαν για τα όνειρά τους και τα ενδιαφέροντά τους. Στο τέλος έλαβαν μέρος σε εικαστικό εργαστήρι στο οποίο διακόσμησαν μολύβια με διάφορες τεχνικές.

Μετά το τέλος του προγράμματος ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και άκουσαν την περίφημη μπουρού να καλεί τους εργάτες για δουλειά.

Θυμίζουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας συγγραφέως και με αυτή την αφορμή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ανακηρύξει το 2023 «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη».

Μοιράσου το άρθρο!