Εκπαίδευση

06/12/2023 - 13:26

Ενημέρωση μαθητών του Νηπιαγωγείου Κάτω Τρίτους για τον εθελοντισμό, το ανθρωπιστικό έργο & τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με την Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος, κ. Μαρία Συμεού επισκέφθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2023 το Νηπιαγωγείο Κάτω Τρίτους, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για την ιστορία, το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την αξία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ !!

Στο πλαίσιο αυτό, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών προβάλλοντας εικονογραφημένη την ιστορία και το πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι μαθητές με την βοήθεια των δύο εκπαιδευτικών του σχολείου συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, με παιχνίδι και ζωγραφική.

 

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές επισκέψεις στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμείων.

Οι επισκέψεις στα σχολεία το νησιού συνεχίζονται και πραγματοποιούνται μετά από έγκριση της Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνης Στρατάκη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών ζει η Ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο !!

 

Μοιράσου το άρθρο!