Εκπαίδευση

11/09/2015 - 16:39

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Μ

ε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (11.09.2015),  ένστολο προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Η πρωτοβουλία αυτή που πραγματοποιείται με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων ως προς την τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα κατά την μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στην κατεύθυνση αυτή, εντάσσεται δέσμη μέτρων, που πρόκειται να εφαρμοστεί και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Τα  μέτρα που θα εφαρμοστούν προβλέπουν μεταξύ άλλων:

·         τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους, στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα

·         την εντατικοποίηση των ελέγχων σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές

·         τη διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου σε σχολεία

·         την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!