Εκπαίδευση

03/09/2013 - 13:45

Εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε ευρωπαίους φοιτητές Erasmus

 
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Erasmus Intensive Language Course (EILC’s) – Εντατικά Γλωσσικά Μαθήματα Erasmus στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια βίου Μάθηση. Το Πρόγραμμα  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και έχει ως στόχο τη διάδοση των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ομαλή προσαρμογή των εισερχομένων φοιτητών Erasmus της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
 
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 1η μέχρι 30η  Σεπτεμβρίου στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στη Μυτιλήνη. Οι φοιτητές εκτός από μαθήματα ελληνικής γλώσσας θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικών χορών, διαλέξεις για τον ελληνική ποίηση και τα μουσεία, για τη μετανάστευση και για περιβαλλοντικά θέματα. Παράλληλα, θα ξεναγηθούν στις φυσικές ομορφιές του νησιού και θα επισκεφθούν τα σημαντικότερα μουσεία και μνημεία.
 
Οι φοιτητές που θα φιλοξενηθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προέρχονται από την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι ένα από τα πέντε Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα που διοργανώνει σταθερά το πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 240 φοιτητές από την Ευρώπη έχουν μυηθεί στην ελληνική γλώσσα, στον ελληνικό πολιτισμό και έχουν ξεναγηθεί στη λεσβιακή γη. 

Μοιράσου το άρθρο!