Εκπαίδευση

07/04/2014 - 07:08

Επιτυχία για «Τα Σχολ(ε)ιανά μας»

Κατάμεστο ήταν από κόσμο το ΔΗΜΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Μυτιλήνης  όπου οι μαθητές του 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Μυτιλήνης ΤΗΝ Παρασκευή 4 /4/14 ανέβασαν 4 σχολικά κωμικά θεατρικά μονόπρακτα σχετικά με την σχολική ζωή και την κοινωνία γενικότερα. Ο γενικός τους τίτλος:
Τα Σχολ(ε)ιανά μας.  Είναι κωμικά θεατρικά μονόπρακτα που για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά «ανεβαίνουν» στην  Μυτιλήνη και σατιρίζουν την σχολική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου.

Πιο αναλυτικά «ανέβηκαν» τα παρακάτω:
                                      1.  Ένας φτωχός θα μας σώσει (κοινωνικό)
Στο μονόπρακτο αυτό βλέπουμε την αλλοτρίωση που υφίσταται μια οικογένεια από τον ξαφνικό πλούτο, που τους κάνει να υπερηφανεύονται συνεχώς για την κοινωνική τους θέση. Σατιρίζεται ο νεοπλουτισμός, ο σνομπισμός και η αλαζονεία. Τονίζεται η αξία του αλτρουϊσμού, το να βοηθάς τον άλλον χωρίς ανταλλάγματα.
                            2. Ρεπορτάζ (σχολικό – δημοσιογραφικό)
Ένας δημοσιογράφος ψάχνει απεγνωσμένα ανάμεσα στους υποψηφίους των γενικών εξετάσεων και στους γονείς τους,  να βρει άτομα με άγχος και στρες  για να κάνει ένα εντυπωσιακό ρεπορτάζ.  Τονίζεται σ΄ αυτό το θεατρικό μονόπρακτο η αλλοτρίωση που υφίσταται το άτομο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καυτηριάζεται η κακή δημοσιογραφία. Διαφαίνεται ο τρόπος επιλογής  ενός επαγγέλματος από ένα νέο άτομο
                            3. Που΄ σαι Σωκράτη Δάσκαλε (σχολικό)
Οι καθηγητές συζητούν για τους Μαθητές τους και οι  Μαθητές για τους Καθηγητές τους. Θίγονται θέματα επιδόσεως, γνώσεων, εκδρομών, καταλήψεων κλπ. Ο καθένας τα βλέπει με το δικό του πρίσμα. Στο μονόπρακτο αυτό φαίνεται η  αντιπαράθεση δύο γενεών. Επιχειρείται ο εντοπισμός του χάσματος, με στόχο την γεφύρωση του.
                            4. Αποχαιρετιστήριο (σχολικό)
Ο αποχαιρετισμός μιας σχολικής χρονιάς που πέρασε. Οι μαθητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι προτιμότερο είναι το σχολείο από οποιαδήποτε μεγαλίστικη απασχόληση. Σατιρίζονται τα καθημερινά εύθυμα γεγονότα της σχολικής τάξης
Με μουσική ράπ. Χόρεψαν οι ΤΑΣΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ  και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
 
Υπεύθυνοι όλης αυτής της προσπάθειας οι καθηγητές Βερβέρης Γιώργος και Στρατής Αλτιπαρμάκης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στο ανέβασμα αυτών των θεατρικών είτε ως ηθοποιοί, είτε ως κομμωτές, μακιγιέζ, φωτογράφοι και χειριστές βιντεοκάμερας. Ιδιαίτερα τους μαθητές – ηθοποιούς οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της παραπάνω θεατρικής παράστασης:
ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 
ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
 
ΓΕΡΑΚΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ
 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΕΛΑ
 
ΚΟΝΤΟΠΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
 
ΜΕΛΙΚΥΑΝ ΛΙΑΝΑ
 
ΠΑΛΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
 
ΜΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 
ΠΕΤΑΪ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 
ΠΡΙΦΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ  
 
ΤΟΚΑΚΛΙΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
 
ΤΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 
ΤΖΑΝΤΑΛΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
 
ΛΕΒΕΝΤΕΛΛΗΣ ΝΑΣΟΣ,
και χορεψαν ραπ οι ΤΑΣΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ  και ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
 
 
 
Τα θεατρικά μονόπρακτα παρουσίασε η μαθήτρια του σχολείου μας Ειρήνη Σπανού.
 
Στο τέλος οι καθηγητές του σχολείου μας απένειμαν αναμνηστικό έπαινο στους μαθητές που έλαβαν μέρος στα παραπάνω θεατρικά μονόπρακτα.
Ευχαριστούμε την μαθήτρια του μουσικού Λυκείου Γεωργία Αλτιπαρμάκη η οποία μας κρατούσε συντροφιά  στα μικρά μας διαλλείματα που κάναμε. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Μυτιλήνης, τους τεχνικούς εικόνας  και ήχου Βαγγέλη Στεφάνου και τον Νίκο Κουρτζή. Ευχαριστούμε τον Μάκη Δούκα για την δωρεάν εκτύπωση της αφίσας που φτιάξαμε για τα θεατρικά μας μονόπρακτα.   
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο της Μυτιλήνης που γέμισε ασφυκτικά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και μας τίμησε με την παρουσία του.

Μοιράσου το άρθρο!