Εκπαίδευση

10/02/2023 - 17:35

Το Φοινικόδασος της Παναγιούδας ενώνει μαθητές σε Ελλάδα και Τουρκία

Το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας «Οδυσσέας Ελύτης (Αλεπουδέλλης)» συμμετέχει και φέτος στην ευρωπαϊκή δράση etwinning, εκπονώντας περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο How to take care of the environment? (Πώς να φροντίσουμε το περιβάλλον). Συνιδρυτές του projectείναι ο Διευθυντής του ΔΣ Παναγιούδας, Κωνσταντίνος Καρατόλιος και ο Hamza Yilmaz, καθηγητής Αγγλικών στην πόλη Ντερίκ της Τουρκίας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου από την Παναγιούδα μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ιορδανία. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από δράσεις που περιλαμβάνουν τη δημιουργία αφίσας και λογότυπου, βίντεο, ηλεκτρονικού περιοδικού κλπ. Σε αυτά, μάλιστα, τα πλαίσια θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Φοινικόδασος της Παναγιούδας.

To etwinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, και χώρες που γειτονεύουν με την Ευρώπη, συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το ΔΣ Παναγιούδας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη δράση. Οι μαθητές της Δ΄ και της Ε΄ τάξης πέρυσι, μαζί με τον δάσκαλο και τη δασκάλα τους, συμμετείχαν στη δράση Water and Life (Νερό και Ζωή), μαζί με σχολεία από την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Τουρκία

Μοιράσου το άρθρο!