Εκπαίδευση

23/02/2020 - 07:20

Το Γυμνάσιο Άγρας παρουσιάζει στη Μυτιλήνη το βιολειτουργικό κρουασάν

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας, το οποίο πρωτοπόρησε με τις πρωτοβουλίες του για την ανάδειξη της υγιεινής διατροφής και έκανε το γύρο της χώρας με το αντιοξειδωτικό κρουασάν, σε συνεργασία με την «Foodoxys» (Πανεπιστημιακό Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μεταβολική Υγεία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στην Μυτιλήνη.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα γίνει προβολή της οργάνωσης και της δράσης των μαθητών του σχολείου στον Τομέα «Υγεία – Ευημερία – Καινοτομία» . Θα παρουσιασθεί επίσης και θα προσφερθεί στο κοινό και το διάσημο  βιολειτουργικό κρουασάν  ενώ θα γίνει εκτενής ενημέρωση και τα οφέλη του.

Θυμίζουμε ότι το σχολείο διακρίθηκε στο διαγωνισμό Bravo schools  στην ενότητα «Καλές πρακτικές»  με το κρουασάν το οποίο οι  μαθητές έφτιαξαν στο χώρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Άγρας,  με αλεύρι… από σταφύλια και με γέμιση από ανθότυρο και μαρμελάδα αρώνια. Η γεύση είναι εκπληκτική, ενώ η διατροφική του αξία, πραγματικός θησαυρός. Τα πρώτα κρουασάν έχουν γίνει ανάρπαστα και σκοπός του σχολείου είναι να προωθήσει την παραγωγή τους μέσω του Συνεταιρισμού Άγρας και το προϊόν που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου, να διατεθεί στην αγορά και να φθάσει στα χέρια κάθε μαθητή – μαθήτριας του νησιού.

Στην εκδήλωση  της Δευτέρας στη Μυτιλήνη,θα γίνει επίσης  η παρουσίαση ενός πακέτου τουριστικών και αθλητικών υπηρεσιών πάνω στη μεταβολική υγεία- άλλο ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το σχολείου-  που εντοπίζει  την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου και της διατροφής του, σχεδιασμένης και προσαρμοσμένης σύμφωνα με τα γονίδιά του από τους διδάκτορες του Foodoxys με τη δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης, διάγνωση του διατροφικού προφίλ των κληρωθέντων.

 

Πέλλη Γιακουμή / Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!