Skip to main content
|

Χτίζοντας τη γέφυρα της συμπερίληψης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
1'

Μια ξεχωριστή δράση συμπερίληψης φιλοξενήθηκε σήμερα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Ε' τάξης και τους φιλοξενούμενους του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. «Κυψέλη». Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια μιας εποικοδομητικής σχέσης που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα, όταν οι μαθητές μας επισκέφθηκαν τον χώρο της «Κυψέλης», κάνοντας το πρώτο βήμα για να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα και να καλλιεργήσουν θετικές στάσεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Η δράση, που είχε ως στόχο να σπάσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που συχνά οδηγούν στην περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία, υπήρξε υποδειγματική. Οι μαθητές της «Κυψέλης», συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές τους και την Πρόεδρο του Κέντρου, Βάνα Αλατερού, επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, Μαρίας Καραμολέγκου, τα παιδιά συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, γεμάτα γέλιο και χαρά.

Το αποκορύφωμα της ημέρας ήταν όταν όλοι μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν ένα τετράστιχο για τη συμπερίληψη, που είχαν μελοποιήσει οι ίδιοι, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζεστασιά και αποδοχή, που συγκίνησε ακόμα και εμάς τους εκπαιδευτικούς. Η δράση αυτή ανέδειξε το όραμα για το σχολείο του μέλλοντος, ένα σχολείο που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και χτίζει γέφυρες κατανόησης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Βάνα Αλατερού για την αμέριστη υποστήριξή της στην υλοποίηση τέτοιων δράσεων, καθώς και για το υπέροχο δώρο που πρόσφερε στο σχολείο μας: μια εικόνα της Παναγίας, ζωγραφισμένη με αγάπη από τα μέλη της «Κυψέλης». Αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη, σαν μια φωτεινή υπόσχεση για ένα πιο συμπεριληπτικό αύριο στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις