Εκπαίδευση

02/06/2021 - 04:33

«Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει» / Μυτιλήνη 2-4 Ιουνίου 2021

Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

«Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει»

Μυτιλήνη 2-4 Ιουνίου 2021

 

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη είναι το αρχαιότερο πανεπιστημιακό τμήμα που υπηρετεί το αντικείμενο αυτό στην Ελλάδα. Το Τμήμα διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει», από τις 2 έως και 4 Ιουνίου 2021 με την συμμετοχή δεκάδων καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εισηγητών που καλύπτουν όλους τους τομείς της επιστήμης της Γεωγραφίας.

 

Σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής και γεωπολιτικής αναμόρφωσης και πολλαπλών, διατεμνόμενων και αμοιβαία ενισχυόμενων ή συγκρουόμενων κρίσεων, η επιστήμη της Γεωγραφίας καλείται εκ νέου να αναθεωρήσει και να εκπληρώσει τον κοινωνικό της ρόλο, την επιστημονική της εμβέλεια και την ακαδημαϊκή της θέση και υπόσταση.

 

Το Επιστημονικό Συνέδριο Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωγραφίας αποσκοπεί να συμβάλει σε αυτούς τους ευρύτερους στόχους και να προωθήσει το έργο της σύγχρονης Γεωγραφίας στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Το Συνέδριο έχει και επετειακό χαρακτήρα στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση του Τμήματος, του πρώτου ακαδημαϊκού τμήματος Γεωγραφίας στην Ελλάδα.

Η πανδημία δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του το 2020, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του Τμήματος.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα παρουσιασθούν διαδικτυακά 200 περίπου επιστημονικές εργασίες (οι οποίες καλύπτουν τις πέντε κύριες θεματικές περιοχές γύρω από τις οποίες περιστρέφεται το Συνέδριο:

1. Ανθρωπογεωγραφία

2. Φυσική Γεωγραφία

3. Ανάπτυξη και Σχεδιασμός του Χώρου

4. Γεωπληροφορική

5. Γεωγραφική Εκπαίδευση

 

Το Συνέδριο ξεκινάει την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 9.00 π.μ. με ομιλία του Καθηγητή Δημήτριου Σταθάκη, Πρόεδρου του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και τίτλο: «Κτηματολόγιο γιατί;». Η ομιλία θα προβληθεί στο  youtube: https://youtu.be/6t6p0mSoqiAκαι θα είναι ανοικτή  για παρακολούθηση στο κοινό.

Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 στις 18:00 θα διοργανωθεί Ειδική Θεματική Συνεδρία με θέμα «Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει» και καλεσμένους τον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο και τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο-Στυλιανό Πρεβελάκη. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/abdRFcgLAsE

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στις 18:00 θα διοργανωθεί Ειδική Θεματική Συνεδρία με θέμα «Γεωγραφία και Εκπαίδευση» με καλεσμένες την Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή, την κ. Γεωργία Φέρμελη, την Καθηγήτρια κ. Κάτια Λαζαρίδη, την Καθηγήτρια κ. Νίκη Ευελπίδου και την Ομότιμη Καθηγήτρια Αικατερίνη Κλωνάρη. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/FHn6_NtdSnw

Αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης και όλο το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://geography.aegean.gr/conference/files/geniko_programma_synedrion.pdf  

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Μοιράσου το άρθρο!