Εκπαίδευση

17/11/2021 - 13:21

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου 48 χρόνια μετά μας εμπνέει, μας διδάσκει…

Ο μεγάλος ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι όσο δυνατός και αν φαίνεται ο αντίπαλος, όσα σχέδια και να κάνουν οι κυβερνήσεις  κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» και να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή του ο αγώνας του λαού και της νεολαίας είναι αυτός που μπορεί να τους πετάξει στην άκρη.

48 χρόνια πριν οι φοιτητές υπερασπίστηκαν τους συλλόγους τους, το δικαίωμά τους στη συλλογική διεκδίκηση και τον αγώνα, κόντρα στην προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία τους. Σήμερα στους συλλόγους των τμημάτων της Μυτιλήνης επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Έχουμε φτάσει μέσα Νοέμβρη και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές δεν έχουν γνωρίσει το ανώτατο όργανο του Φοιτητικού Συλλόγου τους που είναι η Γενική Συνέλευση. Την ίδια στιγμή παστώνονται σαν τις σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία εν μέσω πανδημίας, περιμένουν για ώρα στην ουρά της λέσχης για ένα πιάτο φαγητό, πληρώνουν πανάκριβα ενοίκια αφού δεν επαρκούν οι εστίες και αναρωτιούνται ποιος θα αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Οι φοιτητές της Μυτιλήνης δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή, με την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας.

Όπως αγωνιστήκαμε πέρυσι για να ανοίξει το πανεπιστήμιο μας με ασφάλεια και πήγαμε κόντρα στη σιγή που ήθελε να επιβάλλει η κυβέρνηση, έτσι θα κάνουμε και φέτος!

Δεν ανεχόμαστε οι φασίστες να βανδαλίζουν την προτομή του Μυτιληνιού ήρωα του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη και οι σύλλογοι μας να μη λένε ούτε λέξη.

Όλοι/ες την Τετάρτη 17/11 στις 18:30 στην Πλατεία Σαπφούς

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!

Μοιράσου το άρθρο!