Εκπαίδευση

14/03/2021 - 20:26

Το καρναβαλικό έθιμο της περικεφαλαίας στο σχολείο της Αγιάσου

Η ομάδα του VisitAgiasos ανέλαβε να γνωρίσει το έθιμο της περικεφαλαίας στους μικρούς μαθητές

Φέτος αν και είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, το Αγιασώτικο Καρναβάλι δεν θα γινόταν να μην δηλώσει την παρουσία του.

Την Παρασκευή 12/03 άφησε όμως με έναν διαφορετικό τρόπο τη δική του πινελιά χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Δ τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου.

Η ομάδα του VisitAgiasos σκέφτηκε να γνωρίσει στα παιδιά το καρναβαλικό έθιμο της περικεφαλαίας. Για περισσότερες πληροφορίες  εδώ 

Η περικεφαλαία λοιπόν ξεκίνησε από το Αναγνωστήριο και πήγε στο Σχολείο θέλοντας να αφηγηθεί στα παιδιά την καρναβαλική της ιστορία...

Οι μικροί μαθητές αφού άκουσαν με προσοχή όσα είχε να τους εξιστορήσει, ενθουσιάστηκαν χόρεψαν αγιασώτικα τραγούδια και έφτιαξαν πολύχρωμες ζωγραφιές με τα πινέλα τους με πρωταγωνιστή την περικεφαλαία!

Αν ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες θα αντιληφθείτε πως παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, πάντα μπορούμε να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο για να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση των τοπικών μας εθίμων αλλά και να μπολιάσουμε τη νέα γενιά που θα είναι οι συνεχιστές της παράδοσης μας.

Ευχαριστούμε τον αντιπρόεδρο του Αναγνωστηρίου Παναγιώτη Κουτσκουδή για το πολύτιμο υλικό που μας έστειλε ,τις Νηπιαγωγούς Βάσω Σαμοθρακή,Τζανή Ειρήνη και τη δασκάλα της Δ τάξης Μυρσίνη Βουνάτσου για την υλοποίηση της δράσης.

Και του χρόνου κάτω από καλύτερες συνθήκες!!

Μοιράσου το άρθρο!