Εκπαίδευση

10/12/2023 - 18:36

Κοροϊδία με τις σχολικές καθαρίστριες στη Μυτιλήνη - Τι αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου

 «Να σταματήσει ο εμπαιγμός σε σχέση με το θέμα των σχολικών καθαριστριών»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου με λύπη του παρατηρεί ότι το πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολείων εξακολουθεί να υφίσταται σχεδόν δύο μήνες μετά από το την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις περί του αντίθετου διαβεβαιώσεις που είχαμε εισπράξει στη συνάντηση  που είχαμε πραγματοποιήσει με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη και υπηρεσιακούς παράγοντες στις 24 Αυγούστου.

Εκεί μας είχε διαμηνυθεί ότι θα τροποποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα πραγματοποιηθεί ώστε να επεκταθούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους για 10 επιπλέον καθαρίστριες/ στες. Μάλιστα ειπώθηκε ότι το σχετικό κονδύλι είχε βρεθεί και ότι από την 1η Νοεμβρίου, οι 6 καθαρίστριες/στές θα γίνουν 16. Ωστόσο η ημερομηνία παρήλθε και η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε δια του τύπου διάφορα φαιδρά, σε ό,τι αφορά στη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης, όπως το ότι αυτό οφείλεται σε λάθος στη διατύπωση του κειμένου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεδομένου ότι πρόκειται για ενέργειες που δεν γίνονται για πρώτη φορά από τον Δήμο, απορρίπτουμε αυτούς τους ισχυρισμούς ως απλές δικαιολογίες, οι οποίες είναι απαράδεκτες στο βαθμό που οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων επιβάλλουν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα των καθαριστριών/στών είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και ότι το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις εξελίξεις αυτές και διεκδικεί άμεσα λύση,

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να διεκδικεί καθαριστές/ριες μόνιμους/ες με πλήρες ωράριο για όλα τα σχολεία μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΑΛΑΜΙΔΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙ                                                               

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΑΤΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   

     

Μοιράσου το άρθρο!