Εκπαίδευση

29/11/2023 - 12:54

Μάθημα Εθελοντισμού στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης από το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού

Ερυθρός Σταυρός – Δράση Για Την Αξία Του Εθελοντισμού

Για τη σημασία του εθελοντισμού και την επιτακτική ανάγκη, που υπάρχει σήμερα περισσότερο από ποτέ, για δράση, αλληλεγγύη και συμμετοχή του κάθε πολίτη στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων μέσω εθελοντικής δράσης, μίλησαν σήμερα εκπρόσωποι του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Μαρία Συμεού, που επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Ήταν η αρχή μιας προσπάθειας του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, ευαισθητοποίησης των παιδιών για την αξία του εθελοντισμού και το έργο του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ομιλητές Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Πρόεδρος του Π.Τ. ΕΕΣ Μυτιλήνης και  Μαρία Συμεού, Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Π.Τ. ΕΕΣ Μυτιλήνης, αφού ενημέρωσαν τα παιδιά για τον Ερυθρό σταυρό ως Διεθνή οργανισμό ανθρωπιστικού χαρακτήρα, που αρχικά  ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων, έδειξαν στα παιδιά εκπαιδευτικά βίντεο με εθελοντικές δράσεις και συνεισφοράς του Ερυθρού Σταυρού παγκοσμίως. Η δράση ολοκληρώθηκε με ζωγραφιές των παιδιών με αφορμή το έργο του Ερυθρού Σταυρού και μοιράστηκε στο καθένα από αυτά ένας καλαίσθητος σελιδοδείκτης.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του σχολείου και αύριο θα ακολουθήσει η ενημέρωση για τους  μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.

Ευχαριστούμε πολύ το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Λέσβου για την συνεισφορά του στη σχολική μας κοινότητα, με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών αξιών όπως είναι ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη, η φιλαλληλία και η συνεργασία. Πιστεύουμε ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν τα παιδιά να μεταβούν ομαλά στην ενήλικη ζωή συνειδητοποιώντας τη σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπο

Μοιράσου το άρθρο!