Εκπαίδευση

19/01/2023 - 16:57

Μάθημα μακραμέ στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους

Από το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους

Η τέχνη του μακραμέ πάει σχολείο…

 

Γνωριμία με την τέχνη του μακραμέ, είχαν σήμερα οι μαθητές της Τετάρτης τάξης του σχολείου, μέσα από την πολύ όμορφη παρουσίαση και διδασκαλία της Νικολέτας Βόμβα, που ασχολείται με το πρωτότυπο αυτό είδος χειροτεχνίας.

Η καλεσμένη μας, παρουσίασε στα παιδιά την υψηλή τέχνη των κόμπων, η οποία χρησιμοποιείται για να φτιάξει κάποιος το οτιδήποτε, χρησιμοποιώντας ειδικά νήματα για μακραμέ, από βαμβάκι ή γιούτα και μάλιστα εύκολα.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι από το μακραμέ, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο κατασκευής του, που όσο πολύπλοκο, περίτεχνο και δύσκολο μπορεί να φαίνεται, τα κατάφεραν να μάθουν ότι μια δημιουργία μακραμέ, βγαίνει μέσα από απλές κινήσεις των χεριών, χρησιμοποιώντας μόνο δύο είδη κόμπων ..

Μέσα σε λίγο χρόνο έστησαν τα νήματα, άπλωσαν τις όμορφες δημιουργίες που είχε φέρει μαζί της η Νικολέτα και κατάφεραν μέσα σε λίγο σχετικά χρόνο να μυηθούν στα μυστικά αυτής της γοητευτικής μορφής κλωστοϋφαντουργίας, στην οποία δεν υφαίνουμε με αργαλειό ούτε πλέκουμε με βελόνες ή βελονάκι, αλλά κάνουμε κόμπους με τα χέρια μας και μόνο.

Η δημιουργία των παιδιών όμως δεν ολοκληρώθηκε. Θα συνεχιστεί η όμορφη αυτή η προσπάθεια και άλλη μέρα. Ο στόχος έκπληξη!

Ευχαριστούμε πολύ την Νικολέτα Βόμβα για την προθυμία της να μας διδάξει την όμορφη αυτή τέχνη και

συγχαρητήρια

στους μαθητές της Δ’ τάξης για την προσοχή τους και το μεγάλο ενδιαφέρον τους

Μοιράσου το άρθρο!