Εκπαίδευση

18/05/2022 - 16:23

Μαθήματα ζωής στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, υστέρα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών (θεωρία - πρακτική) από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης / Παράρτημα Λέσβου.

Σκοπός ήταν να γνωρίσουν τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς, τις ενέργειες που πρέπει να κάνουνε σε έκτακτες περιπτώσεις οπού κάποιος συνάνθρωπος μας χρειάζεται βοήθεια.

Μοιράστηκαν επιμορφωτικά φυλλάδια παρέχοντας μικρές συμβουλές για τις ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσουνε αντιμετωπίζοντας έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, χαλαζόπτωση και πλημμύρες .
Επίσης, ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, δόθηκε χρήσιμος οδηγός με τίτλο "παιδί & θάλασσα"  για το τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλεια τους στην θάλασσα.

 
Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  ευχαριστεί θερμά τόσο τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, όσο και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης / Παράρτημα Λέσβου για την συμβολή τους, προκείμενου να πραγματοποιηθεί με εξαιρετικό τρόπο ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.

δφ

δ

Μοιράσου το άρθρο!