Εκπαίδευση

10/12/2023 - 16:47

Με πρωτιά ξεκίνησε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

1η θέση στον Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024 (Α΄ φάση)

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024

Ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024», έχει ως σκοπό την γνωριμία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών με την πειραματική δράση και διαδικασία, τη διάδοση της χρήσης και την αξιοποίηση του πειράματος και της τεχνολογίας στην καλύτερη κατανόηση των Φυσικών Επιστημών, αλλά και γενικότερα, σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (μαθήματα Θετικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τεχνολογικών Επιστημών). Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών για την συμβολή του πειράματος (και της τεχνολογίας γενικότερα) στην επίλυση προβλημάτων (περιβαλλοντικών, τεχνολογικών, επιστημονικών, υγείας, κ.ά.).


Το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023 διεξήχθη ο Τοπικός Διαγωνισμός Πειραμάτων, 1η φάση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού EOES.


Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέλαβε την πρώτη θέση για άλλη μια φορά. Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη. Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τους/τις μαθητές/τριες Καμαρού Ιωάννα, Ψούνου Ραφαηλία Ειρήνη, Μαριγλή Συμεώνη Μυρσίνη και Γαζή Μιχαήλ. Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους καθηγητές μας, τον Βιολόγο κ. Αιβαλιώτη Δημήτριο, την Φυσικό κα. Παλαιολόγου Ελένη και τον Χημικό κ. Ντουράκη Κωνσταντίνο, που προετοίμασαν τα παιδιά, αφιερώνοντας χρόνο και παιδαγωγική στήριξη.


Καλή συνέχεια στην επόμενη φάση στην Αθήνα, όπου θα επιλεγούν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2024, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Λουξεμβούργο. Τέλος, συγχαρητήρια και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Νομού Λέσβου για την άρτια οργάνωση και σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτή τη φάση του διαγωνισμού.

Μοιράσου το άρθρο!