Εκπαίδευση

30/08/2017 - 17:37

Μετά το Πλωμάρι και οι γονείς στον Πολιχνίτο αντιδρούν στα απογευματινά μαθήματα

Α

ντιδράσεις από το 1ο Δ.Σ. Πλωμαρίου και το αντίστοιχο ΔΣ Πολιχνίτου. Αν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα απαιτηθούν γύρω στις 30 προκάτ αίθουσες, που, όμως, είναι άγνωστο αφενός αν υπάρχουν, αφετέρου σε ποια κατάσταση βρίσκονται και πόσο κατάλληλες είναι για την φιλοξενία των μικρών μαθητών.

 
Νέο πονοκέφαλο προκαλούν από χθες για τη Δημοτική Αρχή Λέσβου, εκτός από τις διαμαρτυρίες των γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, που δεν δέχονται τα παιδιά τους να κάνουν απογευματινά μαθήματα σε άλλο σχολικό κτίριο, οι αντίστοιχες των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου.
 
Το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου, είναι ένα κτίριο με εκατονταετή ιστορία, που χτυπήθηκε βάναυσα από το σεισμό και αντιμετωπίζει προβλήματα. Την επισκευή του έχει αναλάβει μαζί με όλα τα υπόλοιπα σχολεία Γ' και Δ' κατηγορίας, η Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».
 
Πρόκειται για ένα 12θέσιο σχολείο με 150 τουλάχιστον μαθητές και σε περίπτωση που αποφασιζόταν η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών, θα χρειαζόταν το λιγότερο 14, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας.
 
Ο αρχικός προγραμματισμός του Δήμου Λέσβου, ήταν η μετακίνηση του σχολείου στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Πολιχνίτου, σε απογευματινό ωράριο. Η τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών είχε αποκλειστεί επειδή θα χρειαζόταν πολύ μεγάλος αριθμός προκάτ, που δεν θα μπορούσε να εξευρεθεί.
 
Χθες, σε επίσκεψή τους στην περιοχή του Πολιχνίτου, ο αντιδήμαρχος Λέσβου Παναγιώτης Κατσαβέλλης μαζί με το γεωγραφικό αντιδήμαρχο Γ. Κατζανό, δέχθηκαν ομοβροντία διαμαρτυριών από τους γονείς, που δεν δέχονται να γίνουν απογευματινά μαθήματα, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν το πρωί και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.
 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!