Εκπαίδευση

31/07/2018 - 10:01

Μεταπτυχιακό με τίτλο «Φυσικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση καταστροφών» στη Μυτιλήνη

Η δημιουργία και λειτουργία στη Μυτιλήνη ενός ιδιαίτερα επίκαιρου αντικειμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, με τίτλο «Φυσικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση καταστροφών», ανακοινώθηκε χθες.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα απονέμει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών με ομώνυμο τίτλο, είναι δι-ιδρυματικό και δημιουργήθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Συνεργάζονται, επίσης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο του δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας, καθώς και η ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, στην κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που αφορούν φυσικούς κινδύνους και καταστροφές και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της επιστήμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων. Στοχεύει δε στην παροχή μίας υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών προσαρμοσμένου στις ανάγκες του συγκεκριμένου κλάδου.

Το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα εισαχθούν στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών κατ' ανώτατο όριο 25 μεταπτυχιακοί φοιτητές πτυχιούχοι Τμημάτων Γεωγραφίας, Γεωλογίας, Περιβάλλοντος, Δασολογίας και Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της Ελλάδας ή αναλόγων του εξωτερικού αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και τα μαθήματα διεξάγονται στην έδρα του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Για την παρακολούθηση του προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης ύψους 1.500 ευρώ.

Διευθυντής του προγράμματος εκλέχθηκε ο καθηγητής του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζούρος.

Μοιράσου το άρθρο!