Εκπαίδευση

11/11/2019 - 21:53

Μπράβο! Βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Θερμής στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Άλλη μια σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Θερμής στον 6ο  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων»

Άλλη μια σημαντική διάκριση πρόσθεσε το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής στο ενεργητικό του. Συγκεκριμένα βραβεύτηκε η πολυμεσική εφαρμογή (ταινία), που φτιάχτηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου από  μαθητές της περυσινής  Στ΄ τάξης με τίτλο «Στιγμές από την ιστορία του Σχολείου μου».

Το βραβείο μας απένειμε η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας  Άντα Ζαφειρέλλη .

Η τελετή απονομής έγινε το Σάββατο το πρωί (υπο την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας) στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης,  και κράτησε τρεις ώρες. Παρέστησαν, μίλησαν και απένειμαν βραβεία η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο  υφυπουργός  Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος και πολλοί  άλλοι.

 

Το CD-RΟΜ φτιάχτηκε στο εργαστήριο πληροφορικής από την περυσινή  ΣΤ΄ τάξη του σχολείου. Θέμα της είναι η ιστορία του διδακτηρίου Θερμής  και στηρίχτηκε κυρίως στο βραβευμένο - στον 11ο διαγωνισμό γραπτού λόγου Πατάκη- διήγημα του μαθητή Μάρκου Ματζιαρλή. Επιμέρους στοιχεία πάρθηκαν και από εργασίες των υπόλοιπων μαθητών της περυσινής ΣΤ΄τάξης στους οποίους και  ανήκει η διάκριση που πήραμε. 

Οι ενότητες

- Το CD-RΟΜ  ξεκινά από τότε που το σχολείο ήτανε τζαμί, διέρχεται την περίοδο 1920-1960 και φτάνει ως τις μέρες. Χωρίζεται στις παρακάτω ενότητες 

-     H Λουτρόπολη της  Θερμής 

-   Το διδακτήριο της Θερμής (Η  περίοδος  Πισπίνη / Όταν το σχολείο ήταν τριθέσιο/ Εθνικές  επέτειοι  & Γυμναστικές  επιδείξεις )

  • Παλιοί  μαθητές του σχολείου 
  • Η σχολική  αυλή και οι χρήσεις της

-     Το σχολείο σήμερα

Γίνεται αναφορά σε πολλά γεγονότα (Νυχτερινή σχολή για πρόσφυγες μαθητές το 1925, Εκτροφείο μεταξοσκωλήκων, Προβολές ταινιών του βωβού σινεμά στο σχολείο τη δεκαετία του 1930, κ.λ.π). Εμφανίζονται να «μιλούν» οι  Αγγ. Σιδεράς, Μ. Πισπίνη, Ευ. Κουνέλης, Δ. Καμενής, Κ. Φραγκόπουλος, Μαρία  Μάρτη, Γ. Γιαννέλης, Αθ. Λημναίος και πολλοί άλλοι, που συνδέθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το σχολείο   

 

Το Δημοτικό Σχολείο  Θερμής ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το CD-RΟΜ  και ιδιαίτερα τη  Μόνικα, για την τόσο ωραία μουσική που πρόσθεσε  και  τον  ειδικό στους υπολογιστές Χρήστου Λάσκαρη,που βοήθησε σε πολλά  τεχνικά εμπόδια, που ανέκυψαν στην πορεία ....

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Μοιράσου το άρθρο!