Εκπαίδευση

08/05/2022 - 13:33

Μυτιλήνη: Μαθητική «εικονική επιχείρηση» για υλικά συσκευασίας από φλούδες εσπεριδοειδών

Με μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή οικολογική ιδέα, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης βρέθηκε ανάμεσα στα 10 σχολεία που προκρίθηκαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και συμμετέχουν στον τελικό διαγωνισμό.

 

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, συντάχθηκε από μαθητική ομάδα της Α’ Λυκείου και αφορά τη δημιουργία πρότυπης μονάδας παραγωγής και ανάπτυξης λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων με την επωνυμία BioVItems.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η μαθητική ομάδα, έχοντας τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την επάρκεια σε πρώτες ύλες, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους για μεταποίηση των οικιακών απορριμμάτων, με έμφαση στην μεταποίηση των φλουδών εσπεριδοειδών, επιχειρεί να εξελιχθεί επαγγελματικά.

Επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στον τομέα των λειτουργικών και καινοτόμων βιοαποικοδομήσιμων υλικών, πέραν της παραγωγής και εμπορίας συμβατικών προϊόντων.

 

Το υλικό της μαθητικής επιχειρηματικής ιδέας είναι έτοιμο προς ανάρτηση στο περίπτερο του Σχολείου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 13 Μαΐου!

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Σ. Μπαλάσκας

Μοιράσου το άρθρο!