Εκπαίδευση

25/01/2024 - 21:32

Μυτιλήνη: Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την τρομοκρατία

Απαίτησαν εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες!

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 25/1 στην Μυτιλήνη με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους: Γιάννη Σύκα πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λέσβου, Κρίστυ Πετροπούλου και Σαμπανίκου Εύη εκ μέρους του Συλλόγου ΔΕΠ του Παν.Αιγαίου, Χρύσα Χατζηλάμπρου μαθήτρια, μέλος του 15μελούς ΓΕΛ Παμφίλων, Σωκράτη Κεσίδη φοιτητή, μέλος της Επ.Αγώνα και εκλεγμένος στο Δ.Σ του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επιστήμης. 

Απαίτησαν εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες!

Καταδίκασαν την προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών με την παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας στις καταλήψεις τις προηγούμενες μέρες. Ξεχώρισε η αποφασιστική συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία του Μανταμάδου που ένωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους μαθητές και φοιτητές δίνοντας απάντηση στις άθλιες πρακτικές τρομοκράτησής τους. 

"Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, η δική μας πάλη θα την σπάσει" φώναξαν δυνατά. 

Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου απαίτησαν μετά και από συνάντηση με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα να σταματήσει η τρομοκρατία από εισαγγελέα και αστυνομία των μαθητών και των φοιτητών και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. 

 

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το άρθρο!