Εκπαίδευση

26/04/2012 - 08:16

Μυτιλήνη:Σημαντική ημερίδα για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Μέση Εκπαίδευση

mg class="aligncenter size-full wp-image-43225" title="imerida-lesvosnews" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/04/imerida-lesvosnews.jpg" alt="" width="540" height="398" />

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ε.Ε.Χ. και η Περιφερειακή Δομή Λέσβου της Ε.Ε.Φ., με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Λέσβου, αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε στη Μυτιλήνη, το πρωί του προσεχούς Σαββάτου, στις 28 τρέχοντος Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, ημερίδα με θέμα :

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗ Μ.Ε.:

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Στόχοι της ημερίδας αυτής είναι:

  • Να βραβευθούν οι μαθητικές ομάδες, του 3ου Γ.Ε.Λ. Μυτιλήνης και του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, που βραβεύτηκαν η μεν πρώτη πανευρωπαϊκά, η δε δεύτερη πανελλήνια, επειδή σχεδίασαν και με επιτυχία υλοποίησαν  πρωτότυπα πειράματα φυσικής και χημείας, με τα οποία έλαβαν μέρος σε αντίστοιχης εμβέλειας διαγωνισμούς. Ως επιστημονικοί φορείς, οφείλουμε να επαινούμε τέτοια γεγονότα, που παράλληλα συνιστούν σύγχρονα φωτεινά παραδείγματα.
  • να κατατεθούν στην ημερίδα, ως εισηγήσεις, θέσεις, απόψεις και τεχνικές από συναδέλφους εκπαιδευτικούς Χημικούς και Φυσικούς, με εγνωσμένη ενασχόληση στο θέμα, έτσι ώστε να προκύψει χρήσιμη τεχνική ενημέρωση για το ακροατήριό της, που κατά τεκμήριο θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης.
  • να ανταλλαγούν απόψεις με τους εκπαιδευτικούς μας, σε συζήτηση «στρογγυλής τράπεζας», με θέμα τη δομή των μαθημάτων Φυσικής και Χημείας και τα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας των, ώστε εφ’ όσον προκύψουν συμπεράσματα και προτάσεις, οι συνδιοργανωτές να τα προωθήσουμε στα κατάλληλα θεσμικά κέντρα, με την ελπίδα να συμβάλλουμε στη βελτίωση του συστήματος διδασκαλίας των κρίσιμων αυτών μαθημάτων.

Λόγω της επιστημονικής φύσης της εκδήλωσης θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους συμμετέχοντες στην ημερίδα εκπαιδευτικούς ή φοιτητές.

Η συνολική δαπάνη της ημερίδας θα καλυφθεί από τους δύο Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμο Λέσβου.

Φιλοδοξούμε η ημερίδα αυτή να παράσχει σημαντικά εφόδια στο εκπαιδευτικό δυναμικό της Μ. Ε. της ακριτικής περιοχής μας και να προκύψουν ουσιαστικές προτάσεις για τα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να συμβάλλουμε με αυτές στις όποιες επιχειρούμενες βελτιώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, στον τομέα που αφορά στη Φυσική και στη Χημεία.

Πρόγραμμα Ημερίδας


Πρόσκληση

Μοιράσου το άρθρο!