Εκπαίδευση

07/01/2021 - 16:03

Νέα διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπ/κών στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Βραβεύτηκε το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω την ιστορία του τόπου μου»

  Το πρόγραμμα του  Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής «Ανακαλύπτω την ιστορία του τόπου μου»  βράβευσε μέσα στις γιορτές η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών στα πλαίσια  του  67ου Πανευρωπαϊκού  Μαθητικού  Διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Ο Πολιτισμός στον σημερινό διαδραστικό και παγκοσμιοποιημένο κόσμο συνδέεται στενά με τις ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής. Μελετήστε την τοπική σας πολιτιστική κληρονομιά και προτείνετε σύγχρονους καινοτόμους τρόπους ανάδειξης και προστασίας της».  Στα πλαίσια του προγράμματος έγιναν συνεντεύξεις και ψηφιοποιήθηκαν αρχεία για τη ζωή παλιά στην Θερμή, για επώνυμους επισκέπτες της περιοχής, για ιστορικά γεγονότα κ.λ.π.

Την ευθύνη του προγράμματος είχαν ο Διευθυντής Αντώνης Βάλεσης και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Γιακμόγλου και Αντώνης Τηνιακός.  Την κατάρτιση των μαθητών στην ψηφιοποίηση έκαναν τα στελέχη  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης Μ. Γρηγορά (Διευθύντρια)  και Φ. Μαρωνίτου (Υπάλληλος ). 

 

 Τις συνεντεύξεις έκαναν οι μαθητές Π. Μιχαλέλλης, Άγγ. Βαξεβάνης, Π. Ψαθά και Δ. Κιολές και τις απομαγνητοφωνήσεις η Ευ. Ξουχέλλη - όλοι τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου σήμερα. Την ψηφιοποίηση των τεκμηρίων έκαναν οι μαθητές Δ. Καραχαρίσης και Χρ. Λημνιός - μαθητές της Ε΄ τάξης σήμερα. 

 

ψ

# Βραβεύτηκαν κατά σειρά τα παρακάτω σχολεία : 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής, Εκπ/τήρια 

« Ι.Πολυχρονάκου», 35ο Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης , 1ο Δ.Σ. Ιστιαίας Εύβοιας και 2ο Δ.Σ. Ιστιαίας Εύβοιας.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ: 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης, Γυμνάσιο Ιστιαίας Εύβοιας, Εκπ/ρια Μάνεση , Εκπ/ρια Δούκα.

ΛΥΚΕΙΑ: Εκπ/ρια Δούκα, Εκπ/ρια Μάνεση, 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης , 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Πύργου Ηλείας . 

……………………………………..

# Πολλά συγχαρητήρια και από μας στους μαθητές μας για τη διάκριση, που πέτυχαν και κυρίως για τις εμπειρίες που αποκόμισαν. Τα βραβεία θα σταλούν στο σχολείο μέχρι τέλους του μήνα.

Μοιράσου το άρθρο!