Εκπαίδευση

15/07/2013 - 10:23

Οι καθηγητές της Λέσβου δείχνουν το δρόμο: Κατάληψη κόντρα στη διαθεσιμότητα

style="text-align: justify;"> 
Σήμερα το πρωί Δευτέρα 15 Ιουλίου καθηγητές της ΕΛΜΕ Λέσβου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος αυτής της κινητοποίησης είναι να εμποδιστεί η αποστολή στοιχείων των εκπαιδευτικών της Λέσβου που θα βρεθούν στη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το Υπουγρείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα ονόματα εκπαιδευτικών που θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα. 
 Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες η ΕΛΜΕ Λέσβου είχε καταγγείλει την προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δημοσιοποιήσει  λίστα με τα ονόματα 96 υπεράριθμων εκπαιδευτικών από τη Λέσβο και 36 από Λήμνο και Αϊ-Στράτη. (ουσιαστικά η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτούργησε ως τσιράκι της τρόικας "ανακαλύπτοντας" υπεράρθμους εκπαιδευτικούς) 
 
 Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΕΛΜΕ Λέσβου
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου είναι από σήμερα (Δευτέρα 15/07/2013) το πρωί υπό κατάληψη από εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ για να αποτραπεί η αποστολή στο Υπουργείο στοιχείων για τους εκπαιδευτικούς που προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα. 
 
Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο ΔΔΕ για την παράνομη ενέργεια της συλλογής και αποστολής στοιχείων ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, τον προειδοποίησαν για τις πολιτικές και ποινικές του ευθύνες και έκλεισαν τα γραφεία. 
 
Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στη Διεύθυνση και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους σε συνέλευση μέσα στη ΔΔΕ στη 13:30. 
 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, κανένα κλείσιμο σχολείου, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. 
 
 
 
 Η ΕΛΜΕ Λέσβου σε προηγούμενη ανακοίνωση είχει αναφέρει:
 
Κυβέρνηση και Τρόικα με το νέο πολυνομοσχέδιο προσαρμόζουν βίαια το Τεχνολογικό Λύκειο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Καταργούν 46 ειδικότητες των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, κλείνουν τμήματα και οδηγούν με τον τρόπο αυτό σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων, ανοίγοντας το δρόμο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση (ΚΕΚ, ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ…) να επεκτείνουν περεταίρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
 
Στέλνουν στην ανεργία σε πρώτη φάση 2.000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης. Δεν θα είναι οι τελευταίοι, ούτε όμως ήταν κι οι πρώτοι! Ήδη η εκπαίδευση μετράει 10.000 απολύσεις συναδέλφων μας αναπληρωτών οι οποίοι δεν προβλέπεται να ξαναδουλέψουν το νέο έτος, κι όσοι απ’ αυτούς δουλέψουν θα το κάνουν με εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Ταυτόχρονα, μετακινούν υποχρεωτικά χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός εκπαίδευσης αλλά και εκτός τόπου μόνιμης διαμονής.  
 
Στερούν ουσιαστικά τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά από τα λαϊκά στρώματα να ολοκληρώσουν το δημόσιο σχολείο! Με την καθολική εφαρμογή του «θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δωρεάν εργασία στις επιχειρήσεις. Λίγη γραφή, λίγη ανάγνωση και εμπρός για τσάμπα εργασία – «μαθητεία». Αυτό είναι το περιβόητο διττό σύστημα εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία, χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα.
 
Η Ε.Λ.Μ.Ε. θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 16/7 σε συνεννόηση και συντονισμό με τους άλλους κλάδους που υφίστανται την ίδια επίθεση και που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μοιράσου το άρθρο!