Εκπαίδευση

28/09/2019 - 06:28

Οι μαθητές του Δημοτικού Λ. Θερμής έσπειραν τον λαχανόκηπο και... αναμένουν το χειμωνιάτικο τραπέζι

Από το Δημοτικό Σχολείο Λ. Θερμής

Χθες Παρασκευή σπείραμε τον κήπο μας 

Την τιμητική του είχε σήμερα ο λαχανόκηπος  του σχολείου μας.  Η υπεύθυνη δασκάλα (των Αγγλικών) Ελένη Βαμβακά (με τη συνδρομή του δασκάλου παράλληλης στήριξης Δημήτρη Κατσάρα ) επιμελήθηκε -τις δύο ώρες της ευέλικτης ζώνης - την φύτευση των λαχανικών. Φυτεύτηκαν μαρούλια, κρεμμυδάκια , κουνουπίδια, λάχανα, σέλινο , σέσκουλα κα διάφορα άλλα.

Όλα φυτεύτηκαν από τους μαθητές της Α΄, της Β΄ και της Ε΄ τάξης , που πριν έσκαψαν μικρές λακκούβες στο χώμα με τις τσάπες ,  αφού βέβαια είχαν  φορέσει  τα γάντια τους. Στη συνέχεια έριξαν σε κάθε λακκούβα μισό κυπελάκι βιολογικό λίπασμα για να δυναμώσει το χώμα.

Στο μεσοδιάστημα των φυτεύσεων ξεχορτάριασαν, έβγαλαν με τις τσάπες τις αγριάδες του κήπου και πότισαν τα λουλούδια του κήπου. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για τα παιδιά,  που ήρθαν σε επαφή με τη γη και ασχολήθηκαν με χειρωνακτικές δραστηριότητες, που όσο πάνε και σπανίζουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Από δω και πέρα θα παρακολουθούν καθημερινά την ανάπτυξη των λαχανικών και θα τα φροντίζουν,  ώσπου να μεγαλώσουν.  Μετά τα Χριστούγεννα υπολογίζουμε να  τα κόψουμε και να τα μαγειρέψουμε στο σχολείο για το χειμωνιάτικο τραπέζι που κάνουμε κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο Υποδιευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκο Κουφάκη, που ήρθε από τη Μυτιλήνη στη Θερμή,  έσκαψε χθες τον κήπο και  μας έδωσε κατευθύνσεις για το τι και πως  θα το φυτέψουμε. Από μια επίσκεψή μας άλλωστε στο 5ο Δημοτικό Μυτιλήνης πήραμε την ιδέα για να στήσουμε τον δικό μας λαχανόκηπο.., 

Μοιράσου το άρθρο!