Εκπαίδευση

28/06/2021 - 20:11

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γέρας δείχνουν τον δρόμο - Αλληλεγγύη με πράξεις!

«ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΣ»

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου Γέρας, συνειδητοποιώντας τις ανάγκες των συνανθρώπων τους και ακολουθώντας την διδασκαλία του Χριστού «ο έχων δύο χιτώνας να δίνει έναν στον συνάνθρωπο του» με απαράμιλλη προθυμία έσπευσαν να προσφέρουν τρόφιμα - είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση ευπαθών οικογενειών της τοπικής κοινωνίας. Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας.

Επίσης, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου καθώς δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν, ως είθισται, την ολιγοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων διέθεσαν χρηματικό ποσό, που είχαν συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», έναν εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στηρίζει το παιδί προσφέροντας τροφή, στέγη και εκπαίδευση.

Επιπλέον, θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους προς το σχολείο, όπου βίωσαν ωραίες μαθητικές στιγμές, δώρισαν δύο παγκάκια κοσμώντας τον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, ικανοποιώντας παράλληλα μια βασική ανάγκη αυτού. Για όλες αυτές τις πράξεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Γέρας αποφάσισε να τιμήσει τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με τον Ειδικό Έπαινο.

Οι πρωτοβουλίες αυτές των παιδιών που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας είναι άξιες συγχαρητηρίων και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Μπράβο στα παιδιά!

 

Μοιράσου το άρθρο!