Εκπαίδευση

17/07/2023 - 19:57

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται το σεισμόπληκτο δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου

Σημαντική μέρα η σημερινή για τον Πολιχνίτο, καθώς παραδίδεται από την ΚΤΥΠ, στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, επισκευασμένο και έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του, το εμβληματικό κτίριο του δημοτικού σχολείου.

Το διατηρητέο ιστορικό κτίριο υπέστη σοβαρές βλάβες από το μεγάλο σεισμό του 2017, που είχε ισοπεδώσει τη Βρίσα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ολόκληρο το νησί.

Το έργο είχε δημοπρατηθεί μόλις το καλοκαίρι του 2021 και ξεκίνησαν οι επισκευαστικές εργασίες τον Μάρτιο του 2022. Η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου και οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν, καθυστέρησαν κατά πολύ την έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή και για τον Πολιχνίτο και για τον δήμο» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος. «Από τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά του δημοτικού σχολείου θα στεγαστούν και πάλι στον φυσικό τους χώρο».

Στον μεγάλο σεισμό του 2017, μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν, ήταν το δημοτικό σχολείο Βρίσας, για το οποίο, αν και υπήρξαν ανακοινώσεις ότι θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερσή του, εντούτοις τίποτα δεν προχώρησε. Όπως είπε ο κ. Βέρρος, το έργο βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης της μελέτης και, όταν ολοκληρωθεί, θα αναζητηθούν εργαλεία χρηματοδότησης.

Μοιράσου το άρθρο!