Εκπαίδευση

16/12/2012 - 11:13

Όταν η χημεία εμπνέει τους μαθητές της Μυτιλήνης

 Όταν η χημεία εμπνέει τους μαθητές της Μυτιλήνης

Με επιτυχία διεξήχθη στη Λέσβο η πρώτη φάση για τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-"EUSO 2013" που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.

Η ομάδα μαθητών από τη Β' Τάξη του Λυκείου Καλλονής αναδείχθηκε νικήτρια μεταξύ των 7 ομάδων που συμμετείχαν. Οι μαθητές βαθμολογήθηκαν σε τρία πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας τα οποία έγιναν στο εργαστήριο του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης.

Οι τρεις μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα και προκρίνονται στην επόμενη φάση είναι οι Βερβερίδης Μιχαήλ, Γρηγοράς Αντώνιος και Τσαβδαρή Στέλλα. Να σημειωθεί πως καθοριστική για την επιτυχία των παιδιών στάθηκε η βοήθεια των καθηγητών Ουρανία Γιανακού, Μαραθής, Δημήτρης, Κουλαρά Mερόπη και Αγγελική Ηλιάδου, οι οποίοι εκτός ωραρίου τους διεξήγαγαν φροντιστηριακά εργαστήρια στους τρεις μαθητές. Η κ. Ηλιάδου δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα τα δικαίωσε. Επόμενος σταθμός είναι η δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Η δυσκολία πλέον είναι να καλυφθούν τα έξοδα της μετάβασης των μαθητών στην Αθήνα και ελπίζουμε σε αυτό να συμβάλουν τόσο τοπικοί φορείς όσο και ναυτιλιακές εταιρείες».

 

πηγή: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Δήμητρα Λαχουρή

Μοιράσου το άρθρο!