Εκπαίδευση

01/08/2012 - 11:55

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Κλειστόν έως τις 17 του μήνα λόγω οικονομίας

Πάρις Τσάρτας φώτο

yle="text-align: justify; ">Κλειστές θα παραμείνουν οι διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστήμιου Αιγαίου από αύριο 1η Αυγούστου έως και τις 17 του μήνα.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα 28 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος και με την απόφαση αυτή η διοίκηση έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας από τη χρήση κλιματιστικών και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Συγκεκριμένα στη σχετική απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναφέρεται: «οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δεν έχουν ειδικές υποχρεώσεις θα παραμείνουν κλειστές και οι εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, πλην του προσωπικού εκείνου ασφαλείας που θα παραμείνει για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε: « Το μέτρο αυτό είναι οικολογικού και οικονομικού χαρακτήρα και εφαρμόζεται από αρκετά Πανεπιστήμια σε όλη τη Χώρα. Στο διάστημα αυτό από πρώτη έως την 17η Αυγούστου σε αρκετές από τις υπηρεσίες μας μειώνεται ο κύκλος εργασιών τους και η λειτουργία τους απλά επιβαρύνει λειτουργικά το ίδρυμα. Στο διάστημα αυτό δε θα λειτουργεί ο κλιματισμός των κτιρίων.»

σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς /ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!