Εκπαίδευση

21/10/2013 - 06:05

Παρανομίες και αδιαφάνεια καταγγέλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου

yle="text-align: justify;">Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών της Λέσβου
ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ!
AYTH ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ…

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι πάσης φύσεως αυθαιρεσίες απ’ τη μεριά της διοίκησης. Με ένα κρεσέντο παρανομιών, διοικητικού αυταρχισμού και αποφάσεων που υπερβαίνουν - παραβιάζουν ακόμα και αυτούς τους «δικούς τους» νόμους, προσπαθεί να επιβάλει στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς το φόβο, την υποταγή και την αναξιοπρέπεια. Η σπουδή του διευθυντή εκπαίδευσης για την «ανάλυση» της λέξης «κατάληψη» με σκοπό να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους μαθητές φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια…
Υπενθυμίζουμε ότι τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί μας είναι σε διαθεσιμότητα και άλλοι απειλούνται με αναγκαστική μετακίνηση εκτός ΠΥΣΔΕ ή και εκτός Περιφέρειας, καλού-νται συνάδελφοι τηλεφωνικά [!] να αναλάβουν υπηρεσία σε διάφορα σχολεία, χωρίς να τους κοινοποιούνται αποφάσεις ΠΥΣΔΕ! Οι όποιες ενστάσεις συναδέλφων σε απο-φάσεις του ΠΥΣΔΕ συναντούν την αδιαφορία, κωλυσιεργία, ακόμη και την παραπλά-νηση!!! Κι αυτό ξεκινάει από την πάγια πρακτική διοίκησης και αιρετών να μην δη-μοσιοποιούν κενά και μόρια-κριτήρια. Για να μην αναφέρουμε ακόμα και ότι το «για τις ανάγκες τις υπηρεσίας» χρησιμοποιείται κατά κόρον για βόλεμα…
Φαίνεται ότι παίρνουν μαθήματα από τον «νομοταγή» υπουργό Παιδείας ο οποίος αφού «κατασκεύασε» μια πρωτοφανή δεξαμενή τεχνητών πλεονασμάτων (αύξηση του ωραρίου, στοίβαγμα μαθητών σε 30αρια τμήματα, συγχωνεύσεις κατευθύνσεων, διάλυση εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών, κλείσιμο βιβλιοθηκών κ.λπ.), ανακοίνωσε πληθώρα αποσπά-σεων σε Διευθύνσεις, Περιφέρειες και κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς καν αυτές να περάσουν απ’ το ΚΥΣΔΕ, με αδιαφανή κριτήρια, που παραβιάζουν ακόμη και αυτόν το νόμο Διαμαντοπούλου (σύμφωνα με τον οποίο, κανείς εκπαιδευτικός δεν δικαι-ολογείται να ασκεί διοικητική εργασία). Αποσπάσεις που έγιναν χωρίς να ανακοινωθούν οι θέσεις, χωρίς να έχουν υποβληθεί αιτήσεις των ενδιαφερόμενων, χωρίς να ανακοι-νωθούν μόρια! Αλλά αν δεν ισχύει ο νόμος Διαμαντοπούλου, γιατί δεν τοποθετούνται συ-νάδελφοι «πλεονάζοντες», εφόσον το επιθυμούν, για Γραμματειακή

Υποστήριξη στα σχολεία;
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Το σχέδιό τους περιλαμβάνει το «διαίρει και βασίλευε» με προφανή στόχο να μας οδη-γήσουν σε «πόλεμο» ειδικοτήτων, νέων και παλαιών συναδέλφων, με ΑΣΕΠ ή όχι κ.λπ., για να μας διασπάσουν. Πρέπει να βάλουμε τέλος στο φόβο! Πρέπει να συσπειρωθούμε σαν σύλλογοι ανά σχολείο και σαν ΕΛΜΕ. Να οργανωθούμε και ενωμένοι να αποτρέψουμε αγωνιστικά το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας. Δεν υπάρχει καμιά «ατομική» ή συντεχνιακή σωτηρία, ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τη Δημόσια Εκπαίδευση και τις εργασιακές μας σχέσεις.
Με μαζική συμμετοχή μέσα από τα σωματεία μας, και Γενικές Συνελεύσεις που να επα-ναφέρουν τον ανυποχώρητο και αποφασιστικό αγώνα.
Για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου που υπερασπίζονται το δημόσιο σχο-λείο και τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού.
Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές με μόρια και αντικειμενικότητα, με διαφάνεια και δη-μόσια.
Κόντρα σε τεχνητούς «εμφυλίους» και ψιθύρους για «εξαιρέσεις»:
20 μαθητές στο τμήμα [15 στις κατευθύνσεις, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρι-α],
 Πλήρης επαναλειτουργία των δομών που έκλεισαν ή παροπλίστηκαν (ΠΔΣ στα Λύκεια,  ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια, πλήρης λειτουργία όλων των σχολικών βιβλιοθη-κών, Τμήματα Ένταξης, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας). Οι δομές αυτές είναι σήμερα εντελώς απαραίτητες στο δημόσιο σχολείο.
Να μη γίνει κατάργηση-συγχώνευση κανενός τμήματος κατεύθυνσης.  
Να υπάρξει μέριμνα για συμπλήρωση ωραρίου σε γραμματειακή υποστήριξη που είναι απαραίτητη  για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Να επανέλθουν οι τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν.  
Η μείωση στο ωράριο των υπευθύνων εργαστηρίων στις τεχνικές να είναι πραγματική.


Ο αυταρχισμός πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Τα ζητήματα αυτά μας αφορούν όλους, είμαστε όλοι «πλεονάζοντες», ακόμα και οι αποδέκτες των ρουσφετιών!
Τόσο για το θέμα των αποσπάσεων, όσο και το θέμα των πλεοναζόντων και των τοποθετήσεων, θέματα για τα οποία η αρχή της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης καταλύεται καθημερινά, θα πρέπει η ΕΛΜΕ να τα ελέγξει νομικά, να καταγγείλει και να δημοσιο-ποιήσει όλα τα φαινόμενα ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, που θίγουν τα δικαιώματα των συναδέλφων και την εκπαιδευτική τους αξιοπρέπεια, κόντρα και στην αδράνεια και τη συναίνεση των αιρετών, οι οποίοι συμμετέχουν στο γαϊτανάκι της αδιαφάνειας και της ημετεροκρατίας.

Μοιράσου το άρθρο!