Εκπαίδευση

07/03/2024 - 20:34

Παρασκευή 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς - Οι φοιτητικοί σύλλογοι Μυτιλήνης λένε «όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Μυτιλήνης λένε «όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία - δωρεάν σπουδές» και καλούν σε συλλαλητήριο αύριο Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία Σαπφούς.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φέρνει νομοσχέδιο για να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 και από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα δίδακτρα. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών.

Ο αγώνας μας αγκαλιάζεται από όλη την κοινωνία, προχωρά και μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα! Μόνο έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε ένα μεγάλο πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας

Ταυτόχρονα πάνω από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την χώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στα προπύλαια, μέσα σε αυτούς και οι φοιτητικοί σύλλογοι Μυτιλήνης, με αντιπροσωπεία φοιτητών να φεύγουν για την Αθήνα, μετά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

Μοιράσου το άρθρο!