Εκπαίδευση

01/02/2019 - 18:24

Ποιος μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών στον Πολιχνίτο; Χαριστική βολή από τις βροχές!

"Ητανε στραβό το κλήμα τό 'φαγε κι ο γάιδαρος"  λέει η γνωστή παροιμία. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου.  Δεν φθάνει που τα παιδιά κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες μέσα στα κοντέινερ, ήρθαν και οι βροχές και το σκηνικό ολοκληρώθηκε... πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατυχήμα.

Την Πέμπτη 31-01-2019 το απόγευμα στον Πολιχνίτο  πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου για να συζητηθούν τα  σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στα κοντέϊνερ του Δημοτικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα:

  • Κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων παρατηρήθηκε εισροή υδάτων από διάφορα σημεία της σκεπής στο εσωτερικό όλων των αιθουσών με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά δυσκολεύοντας τις συνθήκες εκπαίδευσης τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές .
  • Επίσης, τα νερά εισέρχονται από σημεία όπου υπάρχουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (πρίζες, διακόπτες, φωτιστικά οροφής) καθιστώντας το χώρο επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών τόσο κατά τις ώρες των μαθημάτων, όσο και κατά τις ώρες των διαλλειμάτων καθώς αυτά γίνονται μέσα στις αίθουσες, λόγω βροχής, μιας και δεν υπάρχει άλλος στεγασμένος χώρος για να δεχτεί τους μαθητές όταν βρέχει.


Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αποφάσισε την αποχή των παιδιών από την παρακολούθηση των μαθημάτων μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις κάνοντας τις αίθουσες (κοντέϊνερ) ξανά ασφαλή για να στεγαστούν οι μαθητές.


"Άλλωστε ποιός μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των μαθητών;" όπως αναφέρθηκε με έντονο τρόπο στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.


Σύμφωνα με ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση  ήταν και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών  Παναγιώτης Κατσαβέλλης.


Σήμερα το πρωί και  μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για αποχή των μαθητών ξεκίνησαν οι πρώτες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Οι γονείς και κηδεμόνες  αναμένουν πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε να μην κινδυνεύουν οι μαθητές

Μοιράσου το άρθρο!