Εκπαίδευση

10/07/2022 - 19:16

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Τι αλλάζει στο ολοήμερο

Στις 12 Σεπτέμβρη πρόκειται να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά για τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, ενώ αναφέρθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό και τις αλλαγές για τον νέο σχολικό έτος.

 

Οι αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30, μια αλλαγή που έχει σαν στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

"Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα" σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μοιράσου το άρθρο!