Εκπαίδευση

05/08/2013 - 18:00

Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Σας γνωρίζουμε ότι έχει εγκριθεί Οδηγός Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου της Πράξης με κωδικό ΜΙS 373501 και τίτλο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» και της Πράξης με κωδικό ΜΙS 373502 και τίτλο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

 

Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 9486/25-07-2013 Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ: ΒΛ4Μ9-8Τ0), το Πρόγραμμα Μαθητείας αφορά όλους τους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή των τελευταίων 3 σχολικών ετών, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) Δημοσίων ΕΠΑΛ, Δημοσίων ΕΠΑΣ και αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής (ΤΕΕ Β΄ Βαθμίδας και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), με στόχο τη χορήγηση υποτροφιών και την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω Μαθητείας 2-6 μηνών σε Επιχειρήσεις κλάδων σχετικών με τις σπουδές των αποφοίτων, ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητές τους και να καταστεί ευκολότερη η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

 

            Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, το οποίο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

 

            Τέλος, η Πρόσκληση θα αναρτάται στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης (ΕΥΕ ΕΔ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.eye.minedu.gov.gr, στο Πληροφοριακό Σύστημα www.mathiteia4u.gov.gr, ενώ θα κοινοποιείται στην αρμόδια Διαχειριστική Υπηρεσία ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ για ανάρτηση στον ιστότοπο www.edull.gr και για πρόσθετες ενέργειες δημοσιότητας.

 

 

                                               

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

 

 

 

                                             

 

 

Μοιράσου το άρθρο!