Εκπαίδευση

28/03/2022 - 09:55

Προγράμματα Erasmus+ στο 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιούνται δύο διαφορετικά προγράμματα Erasmus+ στο σχολείο μας.

Το πρώτο (τύπου ΚΑ2) στο οποίο είμαστε κεντρικοί συντονιστές, έχει τίτλο «Be My Guide»  και συμμετέχουν άλλα πέντε σχολεία. Σκοπός του είναι η επαφή των εταίρων με τα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου όπως πολιτισμός, γαστρονομία, εκπαίδευση, γλώσσα, θρησκεία, αξιοθέατα, μέσω κοινών δραστηριοτήτων και συναντήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού:

Α) τον Οκτώβριο του 2021 επισκέφτηκαν την πόλη μας, 15 εκπαιδευτικοί και 25 μαθητές όπου για πέντε μέρες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού μας, υλοποιώντας πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων.

 

Β) τον Μάρτιου του 2022 επισκεφτήκαμε τα Άδανα της Τουρκίας  3 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές σε ένα ταξίδι με μοναδικές εμπειρίες για όλους του συμμετέχοντες.

Γ) τον Μάιο του 2022 θα επισκεφθούμε την πόλη Σκαλιτέ της Σλοβακίας για την τελική συνάντηση του προγράμματος για το τρέχον  σχολικό έτους. 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται  με άλλες τρεις  συναντήσεις την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών θα επισκεφθούν τη  Σόφια στη Βουλγαρία, το Πόρτο στη Πορτογαλία και την πόλη  Ταουράγκε στη Λιθουανία.

Το δεύτερο πρόγραμμα (τύπου ΚΑ1) αφορά την επιμόρφωση 16 εκπαιδευτικών του σχολείου μας  σε σεμινάρια ανά την Ευρώπη που διοργανώνονται από εξειδικευμένους φορείς. Κύριο θέμα του προγράμματος είναι οι εξοικείωση των εκπαιδευτικών με νέες εκπαιδευτικές πρακτικές  με έμφαση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, στη χρήση νέων τεχνολογιών  και στην αποτελεσματική διαχείριση της τάξης. Ήδη μετά το Πάσχα ξεκινάνε οι πρώτες επιμορφώσεις οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο αναμένεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων γίνεται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικός Φορέας Συντονισμού κα Έλεγχου Ποιότητας είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

Παναγιώτης Χατζηλάμπρου

Διευθυντής 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!