Εκπαίδευση

11/03/2022 - 18:28

Πρωτιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις παγωμένες αίθουσες.... Τι καταγγέλλει η Π.Κ.Σ.

Ενώ κάθε μέρα βλέπουμε συμφωνίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου με διάφορα ινστιτούτα και κέντρα για να αγοράζουν κοψοχρονιά την έρευνα που παράγουμε... Ενώ διαβάζουμε κάθε μέρα για «πρωτιές» και «υψηλές πτήσεις» του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε διάφορες αξιολογήσεις, αυτές τις μέρες καταγράφηκε ακόμα μια καινοτομία...

Η θερμοκρασία το απόγευμα της Πέμπτης κόντευε το μηδέν, έξω χιόνιζε και η θέρμανση στα κτήρια ήταν κλειστή! Τα παράθυρα έμεναν προφανώς κλειστά ενώ υποτίθεται ότι εν μέσω πανδημίας οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται. Φοιτητές και καθηγητές έψαχναν πώς να ανοίξουν τα σώματα αλλά μάταια, αφού αυτά ανάβουν κεντρικά. Αλλά μάλλον στα «κεντρικά» δεν είχαν θερμόμετρο (εκτός αν μπερδεύτηκαν με τα Φαρενάιτ) ή δεν είχαν δει τις μετεωρολογικές προβλέψεις που εδώ και μέρες μιλούσαν για κακοκαιρία και χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι σήμερα το μεσημέρι που εδέησαν να βάλουν πετρέλαιο… Και δυστυχώς αυτή είναι μια από τις πολλές φορές που δε λειτουργεί η θέρμανση στο πανεπιστήμιο το φετινό χειμώνα.

 

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα έχουν βιώσει οι φοιτητές από την αρχή της χρονιάς, όπως οι κάκιστες συνθήκες μετακίνησης από και προς το λόφο και οι ατελείωτες ουρές στη λέσχη. Έρχεται να προστεθεί σε όσα βιώνουν οι εστιακοί φοιτητές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που δεν τους επιτρέπεται να ανάβουν τη θέρμανση όποτε το θελήσουν οι ίδιοι.

 

Η υποκρισία της διοίκησης ενός Πανεπιστημίου εχθρικού με τις ανάγκες μας, να διαφημίζει τις υπογραφές της σε συμφωνίες και σε διακρίσεις έχει ξεπεράσει τα όρια. 

 

Όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τις συνθήκες σπουδών και ζωής των φοιτητών που εκτός των απαράδεκτων συνθηκών στη σχολή καλούνται να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κύμα ακριβείας, τα υπέρογκα ενοίκια και τους λογαριασμούς.

 

Ως εδώ! Οι ανάγκες των φοιτητών μπροστά!

 

Οι υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ διεκδικούμε:

●     Άμεση εξασφάλιση της θέρμανσης στις σχολές μας.

●     Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα ΑΕΙ.

●     Ασφαλή και σύγχρονα κτήρια, με τις απαραίτητες για την ασφάλεια και τη μόρφωση μας συνθήκες και υποδομές.

Μοιράσου το άρθρο!