Εκπαίδευση

10/04/2021 - 20:57

Το πρώτο δια ζώσης μάθημα μετά από ένα και πλέον χρόνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι γεγονός!

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι φοιτητές της Μυτιλήνης την πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, που διοργάνωσε δια ζώσης διάλεξη για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο!

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει στην πράξη ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα μέτρα προστασίας την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και η πρυτανική αρχή σφυρίζουν αδιάφορα και δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να συζητήσουν το πως θα επιστρέψουμε στις σχολές μας.

Η μεγάλη συμμετοχή στο μάθημα αλλά και η πολύ ζωντανή συζήτηση  που ακολούθησε, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια του αγώνα που δίνουν οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα αμφιθέατρα αλλά και για να μην εφαρμοστεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία.

Το διατμηματικό μάθημα έγινε από τον καθηγητή του τμήματος Κοινωνιολογίας κ. Στράτο Γεωργούλα, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του κτηρίου Περιβάλλοντος με θέμα την εγκληματολογία, ενώ έγιναν πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Μετά τη διάλεξη, οι φοιτητές αποφάσισαν να καθιερώσουν τη φυσική παρουσία τους στο Πανεπιστήμιο με νέα σύσκεψη την Παρασκευή 16/04 στις 12:00 αλλά και με άλλα δια ζώσης μαθήματα.

Τέλος έγινε παρέμβαση από εστιακούς φοιτητές στην Πρυτανική Αρχή για να της γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μοιράσου το άρθρο!