Εκπαίδευση

09/05/2012 - 11:54

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Αιγαίου με Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

yle="text-align:justify;">Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζοντας την πολιτική ισχυροποίησης των δεσμών του Πανεπιστημίου με εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και του εξωτερικού πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κύπρο στο διάστημα από 2 έως 4 Μαΐου 2012.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, στη Λεμεσό, έδρα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, η επίσημη τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου (συνεδρίαση 8/2.6.11).

Η Πρύτανις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγήτρια κα Ε. Κεραυνού-Παπαηλιού υπέγραψε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή κ. Π. Τσάρτα το ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας που αναφέρεται στο εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και εστιάζει σε πέντε διακριτές διαστάσεις στόχων και δράσεων: (i) προαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, (ii) ανάπτυξη παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ πανεπιστημίων, (iii) δικτύωση των ερευνητικών τους εργαστηρίων και από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας, (iv) διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που να διευκολύνει και να προάγει την έρευνα σε ποικίλους τομείς, (v) διαρκή βελτίωση της πανεπιστημιακής λειτουργίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και παρουσίαση και περαιτέρω εξειδίκευση των στόχων της συνεργασίας στη Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Τέλος, ιδιαίτερα εποικοδομητικές, με ουσιαστικές προοπτικές συνεργασίας υπήρξαν και οι συναντήσεις εργασίας τόσο με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Μοιράσου το άρθρο!