Εκπαίδευση

17/10/2021 - 15:27

Στα Πάμφιλα δεν υπάρχει κορονοϊός ...οπότε ... συγχώνευση τμημάτων στο Λύκειο

Απόφαση των υπό συνένωση τμημάτων του ΓΕΛ Παμφίλων

 Εμείς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Παμφίλων, είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση της τάξης μας σε ένα τμήμα. Σύμφωνα με την απρεπή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , αντί για αραίωση τμημάτων , δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού , θα πραγματοποιηθεί η σύμπτυξη τμημάτων πανελληνίως. Συνεπώς , στο δικό μας σχολείο θα στοιβαχθούμε 26 άτομα σε μία αίθουσα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο , όχι μόνο η υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο, αλλά και η ποιότητα του μαθήματος υποβαθμίζεται στα σχολεία ανά την χώρα.

   Ωστόσο, θεωρούμε ότι στην ειδική περίπτωσή μας , υπάρχουν αξιοσημείωτοι λόγοι για τους οποίους η συγχώνευση των δικών μας τμημάτων είναι αδύνατη. Χαρακτηριστικά: σε περίοδο πανδημίας αντί να μιλάμε για αραίωση όπως προτείνουν οι ειδικοί στα τμήματα, για την καλύτερη παρακολούθησης της παράδοσης  του μαθήματος και την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού ,αναγκαζόμαστε να βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας. Επίσης, είμαστε τα παιδιά μιας γενιάς η οποία πέρασε δύο χρόνια κάνοντας μάθημα μέσω webex και τα μαθησιακά κενά μας είναι πολλά. Τέλος οι συμμαθητές μας με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, όλοι μας άλλα ιδιαίτερα εκείνοι.

   Έτσι το υπουργείο αντί να προσλάβει καθηγητές προχωρά σε αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Εμείς , λοιπόν, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από τα μαθήματα μέχρι να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς να μας συμπαρασταθούν.  

Μοιράσου το άρθρο!