Εκπαίδευση

22/05/2019 - 06:23

Στη Ρουμανία το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Σχολικές συμπράξεις Τίτλος προγράμματος: “ Human, Universal Rights Renewed Among Youngsters, HURRAY”

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην πόλη Targu Secuiesc της Ρουμανίας. Σχολείο υποδοχής ήταν το Bod Peter Pedagogical High School. Στη συνάντηση συμμετείχε ομάδα 10 μαθητών και 2 συνοδών (Παυλακέλλη Σταυρούλα - αρχηγός, Λαμπόγλου Παναγιώτα) από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης.


Πριν την συνάντηση είχαν προηγηθεί εκτεταμένες επαφές των παιδαγωγικών ομάδων του προγράμματος για την διοργάνωση της επίσκεψης.
Αντικείμενο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του ΙΚΥ, ταξιδιού ήταν η παρουσίαση της πορείας των εργασιών του project, το οποίο αφορά την πορεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα στους νέους.


Κατά την μετάβαση στο σχολείο μας υποδέχτηκε ο διευθυντής και οι υπεύθυνοι του προγράμματος καθηγητές. Ακολούθησε παρουσίαση από τις ομάδες των σχολείων από Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Βουλγαρία των χωρών, πόλεων και σχολείων τους. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε σε τοπικό ορφανοτροφείο που στην ουσία ήταν κέντρο αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και χώρος δημιουργικής απασχόλησής τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδι που αφορούσε την πόλη Targu Secuiesc. Παράλληλα έγινε συνεδρίαση μεταξύ των παιδαγωγικών ομάδων καθηγητών του προγράμματος, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να επιλεγούν τα επόμενα βήματα του έργου.


Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις-ξεναγήσεις σε ιστορικά μέρη με ενδιαφέρον για εθνικές μειονότητες, την περιοχή Οίτος όπου ήταν τα σύνορα Ουγγαρίας- Ρουμανίας 100 χρόνια πριν, την πόλη Μπρασσόβ και τη Μαύρη Εκκλησία που βρίσκεται εκεί,το κάστρο Πέλες, τη Λίμνη της Αγίας Άννας, το σπήλαιο Μπούντος .
Το τελευταίο βράδυ σε εστιατόριο της περιοχής και με συνοδεία ζωντανής μουσικής αλλά και μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης έγινε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές .


Η Διευθύντρια
Λεοπούλου Γλυκερία

Μοιράσου το άρθρο!