Εκπαίδευση

23/01/2024 - 08:15

Στη Τσεχία μαθητές του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης

Ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών της Β’ Λυκείου του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισκέφθηκαν ένα Πρότυπο Σχολείο στην Τσεχία το διάστημα 15- 21 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Ευρωπαΐκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121.

Βρέθηκαν στην πόλη Žďár nad Sázavou, 196 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πράγας, στο σχολείο Gymnazium Žďár nad Sázavou και ακολούθησαν κοινό πρόγραμμα με μαθητές του τοπικού σχολείου.  Παρακολούθησαν μαθήματα σε τάξεις, συμμετείχαν σε κοινά εργαστηριακά μαθήματα, γνώρισαν τη μαθητική ζωή στο ξένο σχολείο, παρουσίασαν το σχολείο τους, την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί της Λέσβου, σε παιδιά αντίστοιχης ηλικίας και Τσέχους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες και απέκτησαν εκπαιδευτικά εφόδια που θα τους συνοδεύουν στη μετέπειτα ζωή τους. Έκαναν νέες φιλίες, οι οποίες μάλιστα θα συνεχιστούν, καθώς τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται ότι το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσει τους Τσέχους μαθητές καθώς και ομάδα Πορτογάλων μαθητών και εκπαιδευτικών, στις εγκαταστάσεις του, στη Μυτιλήνη.

Μαθητές: Βαμβούρη Ελένη, Σαντή Πηνελόπη, Τεκέ Αργυρώ, Φακής Μαρίνος, Χτενέλλη Αγγελική, Ψαριανού Μυρσίνη

Εκπαιδευτικοί: Αναγνώστου Ιωάννης ΠΕ02, Τριχόπουλος Γεώργιος ΠΕ86

 

Μοιράσου το άρθρο!