Εκπαίδευση

22/02/2024 - 16:36

Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές στη Μυτιλήνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν και σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου διεκδικώντας, να μην κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, με τη στήριξη του εργατικού κέντρου Λέσβου.

Ο Σωκράτης Κεσίδης και η Κωνσταντίνα Κώστα, εκλεγμένοι εκπρόσωποι φοιτητών από το τμήμα πολιτισμικής τεχνολογίας και κοινωνιολογίας αντίστοιχα, σημείωσαν, ότι η δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων θα επιφέρει σταδιακά δίδακτρα και στους προπτυχιακούς φοιτητές, όπως έγινε και στα μεταπτυχιακά, ενώ η συνεχόμενη υποχρηματοδότηση της παιδείας γενικότερα και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότερα έχει επιφέρει υποβάθμιση των περιφερειακών πανεπιστημίων.

Αυτή την εβδομάδα καταλήψεις ξεκίνησαν σε τρία από έξι τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα, περιβάλλοντος, γεωγραφίας και πολιτισμικής τεχνολογίας, ενώ τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν και οι διδάσκοντες και το προσωπικό του πανεπιστημίου.

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ/ ρεπορτάζ Μυρσίνη Τζινέλλη

 

ertnews.gr. Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!