Εκπαίδευση

02/02/2015 - 07:13

Συμμετοχή του "Πόλιον" σε Πρόγραμμα ERASMUS+

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + , συμμετέχει στο εγκεκριμένο πρόγραμμα: "CLICKImproving Access to Digital Literacy for Young People", διάρκειας 1 έτους (1/12/14 – 30/11/15), στο οποίο μαζί με 4 Ευρωπαϊκές χώρες Πολωνία (υπεύθυνη του προγράμματος), Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία και 4 Ασιατικές: Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Νεπάλ και Sri Lanka.

Το πρόγραμμα αυτό, που έχει τίτλο "Κλικ - Βελτίωση των γνώσεων για την πρόσβαση των νέων στην Ψηφιακή Τεχνολογία,", στοχεύει στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της βελτίωσης της εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή τεχνολογία.

Φιλοδοξεί δε, να καταστήσει όσους εργάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης νέων, ικανούς να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να δημιουργήσουν «ψηφιακούς επιχειρηματίες».

Προσφέρει, δηλαδή: 1) συγκριτικό πλεονέκτημα στους νέους και την ευκαιρία να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά, και 2) την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι νέοι καινούργια πεδία εργασίας, αγορές και δυνατότητες είτε χάρη στις αναπτυσσόμενες ψηφιακές τους δεξιότητες τους είτε ως επιχειρηματίες

Το CLICK αναπτύχθηκε λόγω της χαμηλής ψηφιακής κατάρτισης των νέων και των εκπαιδευτών τους, γεγονός που περιορίζει την ικανότητα τους να επωφελούνται από την ολοένα και περισσότερο ψηφιοποιούμενη αγορά.

Σύμφωνα με την ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη (2013), τα ¾ των Ευρωπαίων χρησιμοποιούν τις βασικές διαδικτυακές υπηρεσίες ενώ μόνο το 1/3 των νέων εκπαιδεύονται από εκπαιδευτές με ψηφιακές γνώσεις.

Η 1η συνάντηση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε στις 8-15 Ιανουαρίου στη Βαρσοβία και περιελάμβανε εκτός από τη γνωριμία των εταίρων του προγράμματος και μικρή εκπαίδευση στην τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας.

Μία από τις σημαντικές δράσεις του προγράμματος θα είναι εκείνη που θα πραγματοποιηθεί στις 9-30 Αυγούστου του 2015 στις Φιλιππίνες με σεμινάριο 3 εβδομάδων και συμμετοχή 5 νέων, ηλικίας 19 – 30 ετών και 1 συνοδού – εκπαιδευτή από κάθε εταίρο, για την εκπαίδευση τους στην ψηφιακή τεχνολογία και τη χρήση της στην επιχειρηματικότητα. Τα έξοδα εισιτηρίων και φιλοξενίας (φαγητό – ύπνο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα με μία μικρή –της τάξης των 200 €- συμμετοχή αυτών που θα λάβουν μέρος. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Συμμετέχουν:

Πολωνία : Ινστιτούτο Καινοτομίας Fundacia

Ισπανία:Ο Σύλλογος καθηγητών Καινοτομίας στην εκπαίδευση Βαλέντσιας (Asoprin)

Τουρκία: Πανεπιστήμιο Bolvadin Afyonkarahisar

Ελλάδα: Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», Λέσβος.

Φιλιππίνες: Συνέλευση Νέων για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Nepal : Πρωτοβουλία Εθελοντών Νεπάλ

Sri Lanka : Δίκτυο Οργανισμού Νεολαίας Λάνκα (Lyon)

Vietnam: Αλληλεγγύης Νέοι Βιετνάμ (SJ Vietnam)

Μοιράσου το άρθρο!

geotee