Εκπαίδευση

14/11/2019 - 12:05

Τα αδιέξοδα στην ΕΛΜΕ Λέσβου θα φέρουν πρόστιμα 10.000 ευρώ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ

Παρότι πέρασαν 5 μήνες από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου, η συγκρότηση του ΔΣ παραμένει αδύνατη, με αποτέλεσμα καμιά συνδικαλιστική διεκδίκηση και διαδικασία να μην είναι εφικτή. Έτσι, δυστυχώς το σωματείο μας είναι εντελώς ανενεργό.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ με την μία έδρα που διαθέτει, τάχθηκε αρχικά με την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για αγωνιστικό προεδρείο με προγραμματική συμφωνία στα ελάχιστα που μας ενώνουν, αλλά η λογιστική λογική του αναλογικού, που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ δεν κατέστησε δυνατή την συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου ως τώρα.

Η εμμονή του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέχει 2 έδρες από τις 7 και είναι 2η δύναμη, στο αναλογικό προεδρείο (θέση που την έχει ας σημειώσουμε αλά καρτ) δεν διευκολύνει καθόλου την εξεύρεση λύσης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ν. 4557/2018 τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα με τίτλο «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων» τα ατομικά στοιχεία των προεδρείων τους. Η αρχική προθεσμία έληξε 1η Νοέμβρη και υπάρχει μια παράταση έως τη 29η Νοέμβρη. Μετά το πέρας και της ημερομηνίας αυτής επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 € το οποίο και θα διπλασιαστεί αν συνεχίζει το σωματείο να μην δηλώνει το προεδρείο του. Βέβαια εμείς θεωρούμε ότι ένας τέτοιος νόμος δεν πρέπει να εφαρμοστεί για τα σωματεία και ζητάμε την απόσυρσή του. Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι από τις εκλογές του Μαΐου το νέο ΔΣ δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα του σωματείου που πληρώνουμε όλοι από τις συνδρομές μας και ως εκ τούτου αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε υποχρέωση ή δράση.

Συνάδελφοι,

μέσα στις νέες συνθήκες επέλασης του νεοφιλελευθερισμού, που απειλούν ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης αλλά και τις εργασιακές μας σχέσεις, είναι ευθύνη όλων μας η ύπαρξη ενός ουσιαστικού, δυναμικού και αγωνιστικού σωματείου. 

Καλούμε τις αριστερές παρατάξεις, με αμοιβαίες υποχωρήσεις από αδιάλλακτες θέσεις, να συγκροτήσουμε το προεδρείο του σωματείου και να περάσουμε στην επαναδραστηριοποίηση του, στη κατεύθυνση των αγώνων για την δημόσια δωρεάν παιδεία και την εργασιακή μας αναβάθμιση.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΣΥΝΕΚ

Μοιράσου το άρθρο!