Εκπαίδευση

30/05/2015 - 18:00

Τα Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου παρουσιάζουν...

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λέσβου διαμέσου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων θα πραγματοποιήσει στις 2 & 3 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Διήμερο Εκδηλώσεων Παρουσίασης των Σχολικών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Ιουνίου σχολικές μονάδες θα παρουσιάσουν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας & Πολιτιστικών Θεμάτων 9:30 - 12:30 το πρωί και 6:00 - 9:00 το απόγευμα. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Παπάδου και Νηπιαγωγείο Σκαλοχωρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει η απονομή των βραβείων και των συμμετοχών από το διαγωνισμό εικαστικών έργων με θέμα: "Νερό, θάλασσα: το υγρό στοιχείο στη ζωή μας και στη φύση". Το διαγωνισμό διοργανώνουν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και το ΚΠΕ Ευεργέτουλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του νερό, τις πηγές, τη θάλασσα και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα (ποτάμια. λίμνες). Όλα τα έργα των μαθητών θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και θα εκτεθούν.

Παράλληλα θα λειτουργεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και για τις δύο μέρες Τρίτη & Τετάρτη έκθεση Παραγόμενου Υλικού των Σχολικών Προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2014-15. Τα σχολεία που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, Νηπιαγωγείο Μεσαγρού, Νηπιαγωγείο Σκοπέλου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής, 1ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, 8ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης,    1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής.

"Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, όπου πολλά σχολεία συμμετέχουν το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Άλλα με θεατρικό ή μουσικό δρώμενο άλλα με παρουσίαση από τους μαθητές ή τον/την εκπαιδευτικό, άλλα με video και άλλα με έκθεση υλικού. Είναι αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών. Ελπίζουμε να περάσουν όλοι καλά και αυτοί που συμμετέχουν και αυτοί που θα την παρακολουθήσουν" μας δήλωσε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μαρία Τζουρά. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα σχολεία και είναι ανοικτή στο κοινό

Μοιράσου το άρθρο!