Εκπαίδευση

19/12/2019 - 06:10

Τα παιδιά στα Πάμφιλα είναι τόσο όμορφα!

Από το 15μελς ΓΕΛ Παμφίλων

Μέσα σε ένα κλίμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ενώ οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται οι μαθητές στο ΓΕΛ Παμφίλων υπενθυμίζουμε σε όλους μας βασικές αξίες της ζωής με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Μεταναστών.  Η ανακοίνωση από το 15μελες ΓΕΛ Παμφίλων είναι ότι καλύτερο ότι πιο αισιόδοξο έχουμε διαβάσει! Όμορφα παιδιά στη ψυχή και στο μυαλό! Πολλά Μπράβο!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το 15μελες του ΓΕΛ Παμφίλων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών 18 Δεκέμβρη και μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα που ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας στη Λέσβο και όχι μόνο, θέλουμε να πάρουμε θέση και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Κανένας άνθρωπος δεν εγκαταλείπει το σπίτι του και την πατρίδα του χωρίς λόγο. Οι πόλεμοι και η μεγάλη φτώχεια που υπάρχει στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχουν ξεριζώσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Βλέπουμε τα αποτελέσματα πάνω στο νησί μας. Το συναίσθημα που μας δημιουργείται είναι αγωνία για τη δική τους ζωή, αγωνία για το μέλλον του νησιού μας και ντροπή που όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν και να φτάσουν στα νησιά του Αιγαίου τώρα είναι εγκλωβισμένοι εδώ και δεν μπορούν να συνεχίσουν τη πορεία τους. Επιβιώνουν στο ΚΥΤ της Μόριας και στις δομές του Καρά Τεπέ υπό απάνθρωπές συνθήκες. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να ζει έτσι τον 21ο αιώνα στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο στις ειδήσεις νέα για αδικοχαμένους ανθρώπους που κάηκαν μέσα στους καταυλισμούς της Μόριας, για μικρά παιδιά όπως ο Αιλάν που πνίγηκαν στα νερά μας. Ντρεπόμαστε που οι θάλασσές μας γεμίζουν με άψυχα σώματα ανθρώπων στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Εμείς με τα παιδιά που φτάνουν στη χώρα μας, μετανάστες και πρόσφυγες, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Όπως και εμείς παίζουμε στο γήπεδο του σχολείου μας έτσι και εκείνα έπαιζαν στο δικό τους πριν χτυπηθεί από βόμβες. Μπορεί να προερχόμαστε από άλλη πατρίδα, να έχουμε άλλη θρησκεία, να έχουμε άλλο χρώμα δέρματος όμως είμαστε όλοι μας νέα παιδιά γεμάτα όνειρα και όρεξη για ζωή. Θέλουμε να γνωρίσουμε, να δούμε τον κόσμο, να τον κάνουμε καλύτερο. Γι' αυτό, δείχνουμε αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα και τα μεταναστόπουλα που εντάσσονται σε πολλά σχολεία.

                                                                                                                      ΓΕΛ Παμφίλων

Μοιράσου το άρθρο!