Εκπαίδευση

08/12/2019 - 17:48

Θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Λέσβο την Τετάρτη;

Όπως είναι γνωστόν αποφασίστηκε ομόφωνα να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου  την Τετάρτη  11.12.2019 με αιτήματα: 

  • Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.
  • Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
  • Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.
  • Έλεγχο των ΜΚΟ.

 

Στη Λέσβο και δύο Δήμοι (Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Δυτικής Λέσβου) με ανακοινώσεις έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους.  

Ωστόσο αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα από αναγνώστες που μας ρωτούν για το θέμα.  Αξίζει να τονιστεί ότι οι σχολικές μονάδες ανήκουν ως χώροι στους Δήμους και ασφαλώς οι Δήμοι έχουν δικαιοδοσία να αποφασίσουν το κλείσιμό τους.

Θέσαμε το ερώτημα και στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και η απάντηση που λάβαμε είναι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.  Το πιθανότερο είναι ότι από αύριο Δευτέρα θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις.

 

Τέλος ως παρατήρηση αξίζει να αναφέρουμε ότι η όλη κινητοποίηση της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου εμφανίζει μεγάλα σημάδια προχειρότητας καθώς κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει κάποια κεντρική συγκέντρωση ή πορεία!  Υπάρχει μια χαλαρότητα στο θέμα που δεν συμβαδίζει με την σοβαρότητα του θέματος....

Μοιράσου το άρθρο!